2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Öğrencilerin sertifika sevinci

AVRUPA'YI GEZEREK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADILAR

Avrupa Birliği (AB) destekli bir proje kapsamında Almanya, İspanya, Polonya ve Slovakya'ya gidip mesleki eğitim çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöllü öğrencilere sertifika verildi.

Bingöl'ün Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları' kapsamında hazırlanan "Genç'ten Avrupa'ya Altın Bilezik Almaya Gidiyorum-Mesleki Eğitim Öğreniyorum" adlı proje için Almanya, İspanya, Polonya ve Slovakya'ya giderek mesleki eğitim çalışmalarını yerinde inceleyen 60 öğrenciye sertifikaları verildi.

Proje kapsamında bahse konu ülkelere 60 öğrenci ve 7 gözetmen ile birlikte gezi düzenlediklerini ifade eden İMKB Atatürk İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Yılmaz Kaplan, "Projemizin kabul edilmesi ile birlikte Genç Kız Meslek Lisesi ve Bingöl Mesleki Eğitim Lisesi'nden belirli dallarda kurs gören kursiyerler 3 hafta boyunca bir değişim programı çerçevesinde bu geziye katılımcı olarak katılmışlardır. 10 öğrenci 2 refakatçi Polonya'nın Wroclow, 10 öğrenci 1 refakatçi Slovakya'nın Ruzomberok, 40 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen Almanya'nın Berlin şehrinde projede öngörülen bütün faaliyetleri tam olarak gerçekleştirmişlerdir. Bu gezi kursiyerlerimizin yaşamlarında önemli bir yere sahip olmuş ve hayal bile edemeyecekleri rüya gibi bir etkinlikte buluşmuşlardır. Mesleki açıdan ise gidilen her ülkede kendine özgü yenilik ve faklılıkları gözlemleme imkanı bulmuşlardır. Örneğin bir anaokulunda çocuklarla ilgili özgürlük ve kendini ifade edebilme davranışı ve hedefi konusu kursiyerlerimiz tarafından hayretle karşılanmış, 'Biz bile bu yaşta bunları yapamayız' deyişlerine sebep olmuştur" ifadelerini kullandı

Proje kapsamında eğitim gören katılımcıların; sosyal, psikolojik ve pedagojik açıdan birçok kazanımlar elde ettiğini belirten Kaplan, "Katılımcılarımıza ilgili ülkedeki ortağımız tarafından birer belge verilmiştir. Buna ilaveten dönüşlerinde bir belgede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından takdim edilmiştir. Bu şekilde katılımcılarımız biri yurt dışı olmak üzere iki belge elde etmişlerdir. Bu belgelerin her ikisinin de bölge özelliklerimiz göz önüne alındığında çok önemli işlevleri bulunmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 12:12:01
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 17:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?