2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Okul çürümeye terk edildi

Bingöl'ün Genç ilçesinde 6 köy ve bağlı mezralar için 12 yıl önce yapılan 3 katlı 12 derslikli pansiyonlu ilköğretim okulu (PİO), eğitim vermeden çürümeye terk edildi.

Yaklaşık 12 yıl önce bölge köy muhtarlarının isteği üzerine Genç ilçesine bağlı Dilektaşı köyü bölgesinde yapılan 3 katlı ve 12 dersliğin bulunduğu PİO, eğitim vermeden çürümeye terk edildi.

Yaklaşık 30 dönümlük arazi üzerinde inşa edilerek kaderine terk edilen bu yapıya tepki gösteren köy sakinlerinden Abdurrezzak Çağlayan, bu okulun birilerine rant elde edilmesi için heba edildiği iddiasında bulundu.

Okulun 1995 yılında Dilektaşı, Çanakçı, Yiğitbaşı, Koçsırtı, Doğaneler ve Yağızca köy muhtarlarının ortaklaşa verdikleri karar üzerine tüm köylere ortak mesafede olan Dilektaşı köyü sınırlarında yapıldığını ifade eden Çağlayan, "Muhtarlarımızın ortak kararı ile okulun inşaatına 1 yıl sonra başlandı ve 2 yıl içerisinde bitirilerek teslim edildi. Okulun teslim edilmesinin ardından birtakım çevreler, söylentiler ortaya atarak buranın uygun olmadığını ileri sürdü. O dönemki siyasiler yüzünden buradaki okul kullandırılmayarak buradan 10 kilometre uzaklıktaki Çaytepe beldesinde yeni bir yatılı bölge okulu yaptırıldı. 6 köy muhtarının görüş birliği ile köyümüzde o dönem trilyonlar harcanarak yapılan bu PİO boş dururken, birilerinin kalkıp yakın bir mesafede bir başka yatılı okul yapmasındaki amacı anlamış değiliz. Tüm çabalarımıza rağmen trilyonlar harcanarak kaderine terk edilen okulun bu halini buna engel olanların vicdanına bırakıyoruz" dedi.

"BURANIN DEĞERLENDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

O dönemde trilyonların harcandığı bu yapının harabeye dönmesini hazmedemediklerini belirten Çağlayan, buranın bir an evvel değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Devlet, burayı birçok şekilde kullanabilir. Bir yatılı Kur'an kursu, bir sağlık ocağı ya da bu bölgede yaz veya kış aylarında güçleşen yol yapım çalışmaları için üs olarak Karayolları Müdürlüğüne devredilebilir. Bunlardan hiçbirini yapamıyorlarsa da bizlere devretsinler. Bizler kendi ya da civar köylerimizin ortak yararına kullanılabilecek bir şekilde değerlendirelim" diye konuştu.

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNÜN ENVANTERİNDE BULUNUYOR

Bahse konu yapının geçtiğimiz yıllarda ilçede görev yapan Kaymakam Barış Cansu Aktan tarafından valilik oluru ile ilçe müftülüğüne devredildiği ancak müftülüğün buranın yatılı Kur'an kursu yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığına sunduğu önerinin kabul görmediği öğrenildi. Yapının hala ilçe müftülük envanterinde olduğu belirtildi

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 13:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adır şiliye IP: 78.183.89.xxx Tarih : 27.09.2011 20:42:00

Kimi kime şikayet ediyorsunuz?Akp nin oy deposu Bingöl'dür..O zaman şikayet etme hakkınız yok..AkP nin oy rekoru kırdığı il..Siz devam edin komşu kardeş Zaza il.