6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Okul yolu tehlike dolu

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde okullarına gidip gelirken tahtaların birleştirilmesiyle yapılmış köprüyü kullanmak zorunda kalan öğrenciler, her an derenin azgın sularına düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Yedisu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) okuyan 15 öğrenci, hafta sonları ikamet ettikleri Elmalı köyü Gelincik ve Arpacık mezralarına gidiyor. Peri Suyu'nun geçtiği bölgede bulunan evlerine gitmek isteyen öğrenciler, köylülerin kendi imkanları ile tahtaları iple birbirine tutturarak yaptığı köprüyü kullanıyor. Öğrenciler zaman zaman dereye düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Öğrencilerin azgın sulara düşmemesi için hafta sonları okul çıkış saatlerinde köprüde bekleyen köylüler, teker teker ellerinden tuttukları çocuklarını karşıya geçiriyor.

Okula gidip gelirken büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Mirzali Sağlık ve Taner Koyun isimli öğrenciler, eğitimlerini rahat sürdürmek için yeni beton köprü yapılmasını beklediklerini söyledi.

"MÜHENDİS OLUP KÖPRÜYÜ BEN YAPACAĞIM"
Yedisu YİBO 8. sınıf öğrencisi olan Yasemin Göze ise, her hafta pazartesi ve cuma günleri tahta köprüden geçerken büyük sıkıntı çektiklerini ifade ederek, "Sürekli bu köprüyü kullanarak okula gidip geliyoruz. Köprüden geçerken düşme tehlikesi ile karşılaşıyoruz. Buradan biri suya düşerse kurtarılamaz. Bu korku ile köprüyü geçerken hep zorlanıyoruz. Ben okuyup mühendis olacağım ve köyümüze köprü yapacağım. O zaman bizden sonraki çocuklar eğitimlerini rahat bir şekilde sürdürür" dedi.

Nihat Sağlık isimli veli ise 2 çocuğunun eğitim için Yedisu YİBO'ya gidip geldiğini belirterek, çocuklarının köprüden düşmesinden çok korktuklarını söyledi. Sağlık, "Bu çileden kurtulmak için köyümüze beton köprü yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 22:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?