6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Okulun çöp uygulamasına tepki

Bingöl'ün Düzağaç bölgesinde bulunan bir ilköğretim okulunun bahçe duvarının dışına dökülen çöpler, velilerin tepkisini çekti.

Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan ve modern bir şekilde inşa edilerek geçen yıl hizmete açılan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda toplanan çöpler, bahçe duvarı dışındaki boş alana atılıyor. Bin 100 öğrencisi bulunan okulun bahçe duvarı dışına atılan çöplere vatandaş ve öğrenci velileri tepki gösterdi. Çocuklarının daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi gerektiğini ifade eden veliler, okul idaresini bu konuda duyarlılığa davet etti.

Yeni yapılan okulun etrafında çöp bidonları olmadığı için biriken çöpleri bahçe dışına attıklarını belirten okul idarecileri ise yaptıkları tüm müracaatlara rağmen belediyenin soruna çözüm getirmediğini iddia etti. İsminin açıklanmasını istemeyen okul yöneticisi, "Okulumuzun etrafında çöp bidonu yok. Bunu defalarca belediyeye yaptığımız müracaatlarla bildirdik. Ancak sorunu çözmedikleri için çöpleri duvarın dışına atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul çöplerinin döküldüğü alanın yaklaşık 20 metre ilerisindeki cadde üzerinde iki çöp bidonu olduğunu söyleyen vatandaşlar ise sorun çözülene kadar çöplerin bu bidonlara dökülmesi gerektiğini söyledi. Bahçe dışına dökülen çöplerin çocuklarının sağlığını da tehdit ettiğini ifade eden vatandaşlar, küçük yaştaki çocukların okuldan eve gidip gelirken bunları karıştırarak hastalanabileceğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 17:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?