6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Okuma öğrendiler, altını kaptılar

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eğitimin terör ve işsizliği önlediğini söyledi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çavuşlar Köyü İlköğretim Okulu'nda açılan okuma-yazma kursunu başarı ile bitirenlere sertifikaları düzenlenen bir törenle dağıtıldı.
 
Kursta başarılı olan 23 kursiyere sertifikaları ile birlikte birer altın hediye edildi.

Törene katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, terör ve işsizliği eğitimin çözeceğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu, "Burada olan bir terör hadisesi tüm ili kapsıyor. Bu tür sorunları ancak eğitim ile çözebilirsiniz. Eğitim vererek, meslek sahibi ederek bu tür sorunların üzerinden gelebiliriz. Okumaktan başka çaremiz yok, okumazsak ne iş olsa yaparız mantığının işe yaramadığını görüyoruz. Biz geleceğin anneleri olan kızlarımızı iyi yetiştirebilirsek, onlarda çocuklarını iyi yetiştirirler. Gelişmiş ülkeler uzaya giderken, modern sistemler kurarlarken biz okuma-yazma ile uğraşıyoruz. Zararın neresinden dönersen dön kardır. Vatandaşlarımızın normal hayatlarını idame ettirmeleri için okuma-yazma öğrenmelerini istiyoruz. Peygamber Efendimize yapılan ilk emir oku olmuştur. Peygamber Efendimizin 'İlim Çin'de dahi olsa gidin alın' hadisi şerifi bize okumanın önemini anlatıyor" dedi.
Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ise törende yaptığı konuşmada, okumayan insanın kendi hayatının haritasını çizemeyeceğini söyledi. Ketenalp, "Okuyan insan kendi hayatına yön verir ve hayatta karşılaşacağı zorlukların üstesinden gelir" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ise konuşmasında okuma yazma bilmemenin ve öğrenmemenin suç olduğunu söyledi. Hansu, "Halkımızın büyük bir oranı okuma-yazma bilmiyor. Okuma-yazma seferberliğine çok önem veriyoruz. Sayın valimiz ve vali yardımcımızın buraya kadar gelmesi okuma-yazma kurslarına verdiğimiz önemi açık bir şekilde göstermektedir. Sizden okuma-yazma kurslarına önem vermenizi istiyoruz. Okuma-yazma bilmemek ve öğrenmemek suçtur" ifadelerini kullandı.

Başarılı kursiyerlere sertifikaları ile birlikte birer Cumhuriyet altınının hediye edildiği törene Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş, DSİ Müdürü Kemal Tartar, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Abdulkadir Korkulu, Çavuşlar köyü sakinleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 12:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?