6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Okumayı öğrendiler fırını kaptılar

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde, 'Ana kız okuldayız' kampanyası kapsamında okuma yazma kursunu başarı ile bitiren ve sertifikalarını alan 65 kursiyerin hepsine İlçe Kaymakamlığı tarafından elektrikli fırın hediye edildi.


Yedisu Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen ve 3 ay süren ikinci kademe okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler için bir tören düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen törende İlçe Kaymakamı Vefa Kaya tarafından kursu başarı ile tamamlayan bütün kursiyerlere birer adet elektrikli fırın hediye etti. Törende bir konuşma yapan Yedisu Kaymakamı Vefa Kaya, okuma yazmanın önemini belirterek, herkesin okur-yazar olması için çalışmalarını
sürdüreceklerini söyledi. Kaymakam Kaya, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2008-2009 eğitim öğretim yılında 'Ana kız okuldayız' okuma yazma kampanyası kapsamında düzenlemiş olduğumuz toplam 2 ayrı ikinci kademe kursu açılmıştır. Bu kurslara devam edip başarılı olan 65 kursiyerimiz mezun oldu. Mezun olan bütün kursiyerleri tebrik ediyorum. Amacımız Yedisu'da okuma yazma bilmeyen amcamızın, teyzemizin ve hiç bir vatandaşımızın kalmamasıdır. Bu kurstan sonra ilçemizde okuma yazma bilmeyen 100 kişi
kalmıştır. Onların da okuma yazma öğrenmesi için önümüzdeki dönemlerde yine kurslar açacağız. Bizim verdiğimiz fırınlar asıl hediyeler değildir. Burada önemli olan asıl hediyeler vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenmesidir. Okuma yazma öğrenmekten büyük hediye olamaz" dedi.


Törende kursiyerler adına bir konuşma yapan Yazgül İlgeç, okula gelirken çevredeki vatandaşların kendisine güldüğünü ancak, hiç gocunmadan devam ederek okuma yazmayı öğrendiğini söyledi. İlgeç, "Benim için fırın verilmesi hiç önemli değil. Benim alabileceğim en büyük hediye okuma yazmayı öğrenmekti ve bunu da aldım" şeklinde konuştu.
Kursa katılan 30 ile 55 yaş grubu arasındaki 65 kursiyere konuşmaların ardından sertifikaları Kaymakam Vefa Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tuncay Anlıyan ve kurum amirleri tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 19:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?