1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Onlar artık birer usta terzi

Bingöl Belediyesi ve Singer Dikiş Makineleri Bingöl Bayii işbirliğiyle açılan biçki-dikiş ve nakış kursu sona erdi. Kursta başarı olanlara kurs bitirme belgeleri ve çeşitli ödüller verildi. Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere belgeleri Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak ve Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz tarafından verildi.

Bingöl Belediyesi ve Singer Dikiş Makineleri Bingöl Bayii işbirliğiyle Genç Caddesi’ndeki Belediye Pasajı’nda açılan 480 saatlik biçki-dikiş ve nakış kursuna katılan 12 kızın tamamı kursu başarıyla bitirdi. Kursu birincilikle bitiren Gülten Yalın’a dikiş makinesi, ikinci olan Hayriye Tuma’ya dikiş seti ve üçüncü olan Dilşah Özmen’e ise dikiş çantası hediye edildi.

Kurs süresince yapılan el emeği, göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiyi açan Vali Avuç, sergide emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Avuç, ’’Umarım kızlarımızın öğrendikleri burada kalmaz. Onlardan öğrendiklerini evlerinde yada atölyelerde devam ettirip meslek haline getirmelerini talep ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 20:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?