6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

OSB'de su sevinci

Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yaşanan su sıkıntısı yüzünden müteşebbislerin karşılaştığı sorunların çözülmesi için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi.


Bingöl'de 1997 yılında yapımına başlanan, ancak ödenek sıkıntısı nedeniyle yıllarca bitirilemeyen OSB, 2008 yılında aktarılan ödenekle yeniden hızlandı. Altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasıyla 7 firma bölgede fabrika kurmaya başladı. Fabrikalarının kaba inşaatlarını tamamlayan firmaların bu yıl deneme üretime geçmesi beklenirken, firma yetkilileri bölgede su ve elektriğin olmamasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.


Firmaların talepleri üzerine çalışmalara başlayan valilik, ilgili kurumlar ve belediye başkanlığı OSB'de su ve elektrik sorununu çözdüler. Yapılan çalışmalar sonucunda OSB'ye su şebekesi ve elektrik tesisatı çekildi. Su ve elektrik sorununun çözülmesiyle OSB'de önemli bir sorunun kalmadığı belirten firma yetkilileri üretime geçmek için çalışmalara başladıklarını dile getirdi. OSB'de inşaatı tamamlanan tesislerin kısa sürede deneme üretimlerine geçeği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 11:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?