6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

'Oturduğumuz koltuklar halkın malı'

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kurum amirlerine önemli uyarılarda bulunarak, "Bizim bu makamlarda olmamızı sağlayan halkımızdır. Halkın vergisi ile oturduğumuz koltukların hakkını vermeliyiz. Kendimizi toplumun dışında veya üstünde değil, içinde ve yanında görmeliyiz" dedi.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte Erzurum'dan helikopterle Muş'a gelen Bakan Cevdet Yılmaz, kalabalık bir heyet tarafından karşılandı. Bakan Yılmaz, daha sonra Bingöl Valiliği'ne geçerek kamu kurum amirleri, mahalle muhtarları, encümenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir toplantı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hükümetin son yıllarda yaptığı çalışmalara değindi. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında devam eden toplantıda bir konuşma yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kamu yöneticileri olarak bazı önemli durumların farkında olmaları gerektiğini söyledi. Bakan Yılmaz, kamu idarecilerini makam ve mevki sahibi yapanların halk olduğunu ifade ederek, halkın verdiği vergilerle kurum amirlerinin oturduğu koltukların hakkını vermesi gerektiğini söyledi.

Bakan Yılmaz, halka daha iyi hizmet etmek için çalıştıklarını ve bunu sürdüreceklerini belirterek, "Biz başından beri halkın talep ve beklentilerine uygun hareket eden bir hükümetiz. Bizim hükümetimiz zamanında bu bölgelere çok güzel hizmetler yapılmıştır. Fakat bunlar yeterli değildir. Daha fazla işler yapılması gerekiyor. Burada iki temel aktör var.Bir tarafta kamu idarecileri, diğer tarafta toplum ve özellikle iş adamları var. İki tarafa da önemli sorumluluklar düşüyor. Bir defa her kurum amirinin programlı olarak hizmet etmesi gerekiyor. Halkın talep ve beklentilerine yanıt vermeleri gerekir. Kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri olmalıdır kurum amirlerinin. Hedefi olmayan kurum amirinin başarılı olması mümkün değildir" dedi.

"OTURDUĞUMUZ KOLTUKLAR BU HALKIN MALIDIR"

Kamuda çalışan herkesin oturduğu ve işgal ettiği makamların asıl sahibinin halk olduğunu belirten Bakan Yılmaz, herkesin geçici olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Hepimiz kamudan maaş alıyoruz ve oturduğumuz koltuklar bu halkın malıdır. Herkes geçicidir, kimse kalıcı değildir. Burada herkesin bunun hakkını vermesi lazım. Kendimizi toplumun dışında, üstünde değil, yanında ve içinde görmemiz lazım ve bu topluma hizmet etmemiz lazım. Oturduğumuz koltukların hakkını vermemiz lazım. İdarecilerde mesai kavramı düşünülmemelidir. Mesai düşünenler idarecilikten ayrılmalıdır. İdareci mesaiye göre iş değil, işe göre mesai yapmalıdır" şeklinde konuştu.

"KALKINMA SADECE KAMU İLE MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Kalkınmanın sadece kamu ile mümkün olmayacağını belirten Bakan Cevdet Yılmaz, bu konuda özel sektörlere de çok büyük görevlerin düştüğünü söyledi. Bakan Yılmaz, "Sadece kamu ile bu bölgeleri, Doğu Anadolu'yu kalkındırmak mümkün değil. Mutlaka özel sektörün devreye girmesi lazım. Girişimciliğin geliştirilmesi gerekir. Üniversitenin girişimcilerle toplumla, sanayici ile iç içe olması lazım. Üniversitelerin rolü çok önemli. Üniversitenin mutlaka kamu kurumları ve özel sektörlerle iç içe olması gerekiyor. Üniversitelerde bilgi birikimi olan çok kaliteli akademisyenler var. Bizim de bu bölgelerde en fazla bu insanlara ihtiyacımız var. Bu insanları çok iyi değerlendirip, bunların hazırlayacağı projelerle güzel çalışmalar yapılabilir" ifadelerini kullandı.

"16 TANE DAHA KALKINMA AJANSI KURULUYOR"

Kalkınma Ajansları'nın son dönemlerde gerçekleştirilen en önemli çalışmalar olduğunu belirten Bakan Cevdet Yılmaz, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla 16 tane daha Kalkınma Ajansı kurulacağını söyledi. Bakan Yılmaz, "16 tane daha kalkınma ajansının kurulması için çalışmalar başlatıldı. Şuan bu iş imzadadır. İmzadan çıkar çıkmaz bu ajanslar kurulacaktır. İlimizin de içinde bulunduğu Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'ü kapsayacak bir kalkınma ajansı kurulacaktır. Karar alma açısından bütün illerin ağırlığı ortak olacaktır. Bu illeri kapsayacak olan Kalkınma Ajansı başkanlığı da iller arasında rotasyonla olacaktır" dedi.

Toplantıda Bingöl'e yapılan yatırım ve çalışmalara da değinen Bakan Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nin 5 yılda hak ettiği yere ulaşacağını söyledi. Bakan Yılmaz, "Üniversite konusunda Bingöl'de güzel ilerleme yaşıyoruz. Öğretim elemanlarında çok ciddi mesafeler alındı, binalarla ilgili inşaatlar devam ediyor. Duble yollarımız devam ediyor. Havaalanı ile ilgili ödenekler çıkarıldı bu yılı mutlaka ihalesi yapılacaktır. Gülbahar Barajı iz ödenekten çıktı ve ödeneği tahsis edildi, çalışmamalar devam ediyor. OSB yatırımların başladığı bir alana dönüştü. Kırsal kalkınma alanıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl 8 milyon olan KÖYDES ödeneği bu yıl 10 milyon liraya çıkarıldı. Bayındırlık Bakanlığı tarafından çıkarılan ek bir ödenekle afet konutlarındaki altyapılar tamamen çözülecektir" şeklinde konuştu.

Toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Gıyasettin Baydaş, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Toplantı sonunda Bakan Yılmaz, muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 15:04:47
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 15:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?