1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Pantolonlu kayakçı birinci oldu

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği yarışmasına kot pantolon ve kazakla katılan Barış Kalan isimli sporcu birinci oldu.

Yolçatı Kayak Merkezi’nde yapılan kayak yarışmasına gençler, yıldızlar ve minikler kategorisinde toplam 30 sporcu katıldı. Bin 300 metre uzunluğundaki kayak pistinde yeterli kar olmadığı için sporcular 400 metrede yarıştı. Sporcuların normal kıyafetlerle ve numarasız katıldığı yarışmalarda yıldızlar kategorisinde kot pantolon ve kazakla katılan Barış Kalan isimli sporcu birinci olurken, minikler kategorisinde Mehmet Ali Can, gençler kategorisinde de Ozan Çağala birinci oldu.

Yarışmalarda dereceye giren sporculara Vali Vehbi Avuç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Akbaş, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve diğer yetkililer tarafından madalya takıldı. Bu arada Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, yarışmanın birincilerine çeyrek altın hediye etti.
Kayak yarışmasına katılan sporcuları kutlayan Vali Vehbi Avuç, spora gereken desteği vereceklerini belirtti. Vali Avuç, ’’Kayak sporuna gönül vermiş bu gençlerimiz arasında ülkemizi yurt dışında temsil edecek sporcuların yetişmesini bekliyoruz. Bu anlamda Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün bütün çalışmalarını destekliyoruz’’ dedi.

Yıldızlar kategorisinde kot pantolon ve kazakla katılarak birinci olan Barış Kalan, daha önce Türkiye Şampiyonası’na katıldığını belirtti. Kalan, ’’Daha önce 10 birinciliğim var. Malzeme sıkıntısı nedeniyle artık yarışmalara katılmak istemiyorum. Kot pantolonla yarışıyoruz. Kullandığımız çubuklar ve kayaklar çok kötü. Bunlara rağmen birinci geldim’’ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 23:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?