3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Perişan eden susuzluk!

Bingöl'de içme suyu ishale hattı güzergahındaki heyelan nedeniyle, 6 günden bu yana kente içme suyu verilemiyor.

Kent sakinleri su sıkıntısı nedeniyle camilere gidip ibadet yapamamaktan yakındı. Bingöl Üniversitesi Kampusu'ndeki yeni kız öğrenci yurdunda kalan 250 kız öğrenci, 1 aydan bu yana su sorunu ile karşılaştıklarını söyledi.

Bingöl kent merkezine içme suyu sağlayan Kürük içme suyu ishale hattı güzergahındaki birçok noktada görülen heyelan nedeniyle kente 6 günden bu yana içme suyu verilemiyor. Bazı aileler tankerlerle içme suyu ihtiyacını giderirken, ekonomik durumu iyi olmayanlar Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait park ve mahallelerde bulunan çeşmelerden su sağlamaya çalışıyor. Bingöllüler, akşam geç saatlere kadar eksi 4-5 dereceye varan soğuklarda evlerine bir kova su götürmek için saatler boyunca kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Bazı kişiler camilere giderek ibadetlerini yapamaz hale geldiklerini söyledi.

Kent merkezindeki okullardaki tuvaletlerin ise kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Öğrenci velileri, çocuklarının pislikten geçilemeyen tuvaletleri kullanmak zorunda bırakıldığını öne sürerek önlem alınmasını istedi.

Yapımı geçen yıl yapımı tamamlandığı halde 1 ay önce hizmete açılan Bingöl Üniversitesi Kampusü'ndeki 250 kadar kız öğrencinin kaldığı yurdunda kalan kız öğrenciler, yaklaşık 1 aydan beri su sıkıntısı çektiklerini söyledi. Öğrenciler, "Bulaşıkların yıkanacağı su olmadığı için tek kullanımlık plastik tabaklarda yemekler verilmeye başlandı. Şantiye işçilerinin kullandığı suyu bidonlarla yurda gece saatlerinde taşımak durumunda kalıyoruz. Tuvaletlere giremez olduk. Yemekhanede, yemek yerken lağım kokusu geliyor. Bulaşıklar yıkanmadan tekrar önümüze konuyor" diye yakındı.

...
Yayın Tarihi : 19 Mart 2013 Salı 18:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ömer TANGÜNEŞ IP: 213.43.177.xxx Tarih : 20.03.2013 20:13:59

Bingöl'de neredeyse bir hafta olacaksular kesik. Suların ne zaman akacağı hakkında toplumu bilgilendiren belediye tarafından hiçbir duyuru yok. Her bilgi kulaktan dolma... Bir de heyelan sebebiyle oldu diyorlar. 10 şiddetinde deprem dahi olsaydı bunun tamiratı ancak bir hafta sürerdi. Diyecek bir şey yok... Pes...