3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Pio'da kalan öğrenciler evlerine yollandı

Yedisu İlçesi'nde dün gece meydana gelen depremde bazı evlerin duvarları çatlarken, kesilen elektriğin sabaha doğru yeniden verildiği, Yatılı Pansiyon İlköğretim Okulu'nda (PİO) kalan öğrencilerinse evlerine gönderildiği bildirildi. 

İlçede kısa süreli bir paniğe sebep olan deprem sonrası, Yedisu PİO'da kalan öğrenciler tahliye edildi. Depremin meydana geldiği saatte ilçe merkezinde şiddetli bir yağışın olduğu ve elektrik kesintisinin meydana geldiği kaydedilirken, yağan yağmurun altında battaniyelere sarılı olarak dışarıda bekleyen öğrencilerin daha sonra aileleri tarafından teslim alınarak eve götürüldükleri öğrenildi. İlçeye bağlı Güzgülü Köyü'nden PİO'da kalan öğrencileri almak için gelen minibüsünse Kabaoluk mevkiinde meydana gelen selden dolayı ilçe merkezine gelemediği kaydedildi. 

Bu arada Kaymakam Çetin Kılınç, dün gece saat 23.20'de meydana gelen 4.8 şiddetindeki depremin ardından yaptıkları çalışmalar sonucu şimdiye kadar herhangi bir can ve mal kaybı tespitinin kendilerine ulaşmadığını belirtti. Kaymakam Kılınç, sadece Yağmurdere ve Elmalı köylerindeki bazı evlerde çatlaklar oluştuğunun bildirildiğini aktararak, "İl Bayındırlık Müdürlüğü'nden talep ettiğimiz teknik elamanların ilçeye gelmesiyle daha geniş bir hasar tespit çalışması yapacağız. Yapılacak çalışmanın ardından gerekirse vatandaşlara çadır ve diğer yardımlarda bulunacağız" dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Özege ise, meydana gelen depremle öğrencilerin aileleri tarafından teslim alınarak eve götürüldüklerini, okulların tatil edilmediği ve bazı öğrencilerin bugün okula geri geldiğini söyledi. Meydana gelen sarsıntının ardından kesilen elektriğin sabah saatlerine doğru tekrar verildiği, ancak şu ana kadar ilçeye herhangi bir sivil savunma, arama ve kurtarmayla hasar tespit ekibinin ulaşmadığı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 13:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahipuzunyayla IP: 212.175.39.xxx Tarih : 10.11.2006 14:41:12
tüm halkımıza geçmiş olsun;lakin şaşkınlık içindeyim nedenmi? 4,8 lik depremde yeni yapılan binalar tahliye ediliyor.Ne olacak bu halimize,bu halk nereye sığınacak yok yok doğrulamayacağüız doğruluk neyimize......