2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

PKK araç kundakladı

TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI BİNGÖL'DE 3 ARAÇ KUNDAKLADI

Terör örgütü yandaşları Bingöl'de park halindeki 3 aracı kundakladı. 2'si resmi kurumlara ait olan araçlara polis, itfaiye ve çevredeki vatandaşlar müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, ilk kundaklama olayı akşam saat 21.20 sıralarında meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, Yenimahalle Gazipaşa Sokak Değişim Apartmanı önünde park halinde olan ve özel bir hemodiyaliz merkezinde doktor olarak görev yapan Erol Usta'ya ait 06 BV 9429 plakalı özel otomobile molotofkokteyli attı. Bir anda yanmaya başlayan otomobil, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerine haber veren vatandaşlar, kendi imkanları ile araca müdahale etti. Olay yerine gelen polis ve Bingöl Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin de müdahalesi sonucunda yangın kısa bir sürede söndürülürken, otomobilin motor kısmı yanarak kullanılmaz hale geldi.

İkinci kundaklama olayı ise Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Orman Yapı Kooperatifi Sitesi önünde park halindeki Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 12 AF 318 ve 06 RGB 90 plakalı araçlar, gece saat 01.20 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından molotofkokteyli atılarak ateşe verildi. Ses üzerine dışarı çıkan site sakinlerinin olaya anında müdahale etmesi ile yangın büyümeden söndürüldü.

Kundaklama sonrasında incelemelerini sürdüren polis ekipleri, saldırganlar tarafından araçları ateşe vermek için kullanılan malzemelerin parçalarını toparlayarak araştırmalarını genişletti. Polis ekipleri tarafından gece sürdürülen çalışmalarda 2 kişi gözaltına alındı. Sorguda olayla ilgisi olmadığı tespit edilen şahıslar serbest bırakıldı.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından saldırganların yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlatıldığı belirtildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI BİNGÖL'DE 3 ARAÇ KUNDAKLADI
TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI BİNGÖL'DE 3 ARAÇ KUNDAKLADI
TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI BİNGÖL'DE 3 ARAÇ KUNDAKLADI
TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI BİNGÖL'DE 3 ARAÇ KUNDAKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 11:38:01
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 12:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?