2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

PKK'ya darbe üstüne darbe

Bingöl kırsalında, 2011 yılı içerisinde güvenlik güçleri tarafından yedi teröristin öldürüldüğü, operasyon kapsamında tespit edilen 38 sığınak içerisinde çok sayıda mühimmat ve yaşamsal maddelerin ele geçirildiği belirtildi.

Güvenlik güçleri tarafından önceki gün Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kızılağaç köyü ve Genç İlçesi Yeniyazı köyünün Tepecik Mahallesi kırsal alanında icra edilen operasyon esnasında, BTÖ mensuplarına ait arazide gizlenmiş vaziyette 5 depo tespit edildi. Bu depolarda yapılan aramalarda, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan yaklaşık 40 kilo amonyum nitrat, 7 büyük tüp, 4 küçük tüp ve 1,5 tona yakın çeşitli yiyecek malzemesi ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin cumhuriyet savcısının talimatıyla olay yerinde imha edildiği belirtildi.

Güvenlik güçleri tarafından 2011 yılı içerisinde Bingöl kırsal alanında icra edilen operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirilirken, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan 9 kişi yakalandı. Yine yıl içerisinde teröristler tarafından kullanılan arazide 38 sığınak ve depo ile 12 adet mevzinin tespit edildiği buralarda yapılan aramalarda, güvenlik güçlerine zayiat vermek amacıyla tuzaklanmış, 12 adet basma düzenekli, 7 adet uzaktan komutalı ve 1 adet özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan toplam 20 adet el yapımı patlayıcı madde düzeneği, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan yaklaşık 1.2 ton amonyum nitrat, 1.8 kilo C4 plastik patlayıcı, 300 gram A4 plastik patlayıcı, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 tabanca, silahlara ait çok sayıda mühimmat, 14 el bombası ile 3 tona yakın çeşitli yiyecek malzemesi, bol miktarda ilaç ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Cumhuriyet savcılığının talimatıyla ele geçirilen silahların muhafaza altına alındığı diğer malzemelerin olay yerlerinde imha edilerek kullanılamaz hale getirildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2011 Pazartesi 14:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?