6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Polisten şevkat eli

POLİSTEN ŞEVKAT ELİ

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından fakir ve yardıma muhtaç öğrencilere 120 adet okul çantası hediye edildi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında başlatılan çalışmalarda, maddi imkanı yetersiz öğrencilere destek verilmesi için JanSport Türkiye Disbiritörlüğü ile temasa geçildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Bingöl'e 120 adet JanSport okul çantası gönderildi. Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Merkezi ile okul müdürlükleri işbirliğiyle yapılan çalışma sonucunda maddi imkanı yetersiz öğrenciler tespit edildi. Öğrencilerin listesini oluşturan Toplum Destekli Polis Merkezi ekipleri, çocukların arkadaşları arasında rencide olmaması için okul yerine evlerde çantaları teslim etmeyi kararlaştırdı. Fakir öğrencilerin adreslerine kadar giden ekipler, hediyelerini vererek bir süre sohbet etti. Kapı kapı dolaşarak hediyeleri veren polisleri gören öğrenci velileri, polisin şefkati karşısında şaşırdıklarını söyledi.

Toplum Destekli Polis Merkezi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Kaleönü, Kültür, Şehit Mustafa Gündoğdu, Yenimahalle ve Mirzan mahallelerinde dağıtılan okul çantaları ile hem öğrenciler sevindirilirken, hem de polisin şefkatinin çocuklara aşılandığı bildirildi.

"TOPLUM DESTEKLİ POLİSTEN AMAÇ, VATANDAŞIN AYAĞINA GİTMEKTİR"

Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, Toplum Destekli Polis Merkezi'nden amacın vatandaşların ayağına hizmet götürmek olduğunu belirterek, çantaların bu amaç doğrultusunda evlerde sahiplerine verildiğini söyledi. Kaplan, "Toplum Destekli Polis Merkezi'ndeki arkadaşlarımızın büyük titizlikle hazırladığı çalışma sonucunda fakir ve yardıma muhtaç 120 öğrenciye evlerinde çantaları verildi. Arkadaşlarımız bu çocukların okullarında sıkıntı yaşamaması için evlerini ve adreslerini tespit etti. Bu adreslere giden ekiplerimiz, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize çantalarını verdi. Zaten Toplum Destekli Polis Merkezi'nden amaç, her türlü sorun ve sıkıntıda vatandaşın ayağına hizmeti götürmektir. Hizmetin vatandaşın ayağına kadar gitmesi çok önemlidir. Bu merkezdeki arkadaşlarımız her türlü sorunda vatandaşların yanındadır. Ekiplerimiz gün boyu şehir merkezinde ve mahallelerde esnaf ile vatandaşlarla iç içe vazife yapıyor. Vatandaşın her türlü sorununu çözmek üzere her an hazır bekliyorlar. Bu birimde görev yapan arkadaşlarımız imkanı yetersiz, gücü olmayan vatandaşlardan, adres bilmeyenlere kadar her türlü hizmeti veriyor. Her hangi bir kurumda işi aksayan veya hastaneye gitmesi gerektiği halde gidemeyen vatandaşlarımız telefonla arayıp bu birimdeki ekiplerimizden yardım alabiliyor. Ekiplerimiz vatandaşların her türlü sorunlarına koşuyor" dedi.

JanSport Satış Müdürü Utku Arsoy ise, Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından böyle bir proje hazırlandığını duyduktan sonra imkanları nispetinde yardım ettiklerini söyledi. Arsoy, "JanSoprt'un Türkiye disbiritörlüğünü yapıyoruz. Bize böyle bir teklif geldiğinde düşünmeden kabul ettik. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tespit edeceği öğrencilerin evlerine kadar gidip çantaları verecekleri tarafımıza bildirildi. Bu çalışma ile yardımların yerine ulaşacağından emin olduk. İmkanlar dahilinde bu tür yardımlarımız devam edecektir. Çantaların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmış olması bizleri ayrıca sevindirdi" şeklinde konuştu.

POLİSTEN ŞEVKAT ELİ
POLİSTEN ŞEVKAT ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 11:53:04
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 11:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?