2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Prof. Ergil'den demokrasi dersi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Doğu Ergil, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecindeki demokrasi açığını kapatmak için 40 öğrencinin anketör olarak görev alacağı bir kamuoyu araştırması yapacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı bilgisi dahilinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Doğu Ergil, Kadın Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Eğitim Uzmanı Arzu Yılmaz ve Kişiler Arası İletişim Uzmanı Celal İnal, Doğu ve Güneydoğu İlleri Gençlerine Yönelik Demokrasi Eğitimi Programı kapsamında lise son sınıf öğrencilerine yönelik demokrasi dersleri veriliyor.

Bingöl Fen Lisesi’nde düzenlenen demokrasi eğitimi programına katılan 40 lise son sınıf öğrencisine demokrasi dersi veren Prof Ergil, Serkan Akçan İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir söyleşi yaptı. Genel kültür konularında ilköğretim öğlecileriyle söyleşi yapan Ergil, AB süreci içinde gençliği demokrasi konusunda eğittiklerini bildirdi. Demokrasi eğitimine katılan 40 öğrencinin anketör olarak kullanılacağı bir kamuoyu araştırması yapacaklarını anlatan Ergil, anket sonucunda Türkiye’nin AB sürecindeki demokrasi açığını kapatmak için çözüm faaliyetleri düzenleyeceklerini kaydetti. Prof Ergil, şunları söyledi:
’’AB giriş sürecinde gençliği demokratik değerler ve idealler konusunda eğitmek lazım. Neticede demokrasi, bir yurttaşlar ortaklığı ve girişimidir. Ülke gençliğine yönelik geniş kapsamlı bir demokrasi eğitimi projesi yürürlüğe girecektir. Bu eğitim hareketine öncelikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi illerinde başlamak istedik. Çünkü bu bölge, kültürel açıdan oldukça zengin, farklı etnik ve dinsel grupların olduğu bir alan. Burada uzlaşma kültürünün ve demokratik değerlerin yerleşmesi iyi bir başlangıç olacaktır. Bizim çalışmamız 2 yönlü olacak. Birincisi lise son sınıf öğrencileri arasında seçilen 40 öğrenciye demokratik değerler, kurumlar yurttaşlık bilgisi, etkin yurttaş olma konusunda bilgi ve becerileri aktarıyoruz. Ayrıca yerel toplumun demokratik değerlerin neresinde olduğunu tespit etmek için bu öğrencilerin anketçi olarak katılacağı bir kamuoyu yoklaması yapılarak, demokrasi envanteri çıkaracağız. Bizim çalışmalarımızın ana omurgası, AB üyeliği hazırlıkta demokrasi açığı varsa bu açığı kapatmak için faaliyetler düzenlemektir.’’

Bingöl Serkan Akçan İlköğretim Okulu öğrencileriyle yapılan söyleşinin ardından minik öğrenciler Prof. Ergil’e sevgi gösterisinde bulundu. Minik öğrenciler, Prof. Ergil’den imza almak için bir birileriyle yarıştı.

BİNGÖL (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 13:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?