1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

'Rıdvan şaşırma sabrımızı taşırma!'

Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği, düzenlediği bir basın açıklamasında teröristlere 'HPG'li diyen İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şube Başkanı Rıdvan Kızgın'ı kınadı.

Bingöl merkez Dörtyol Kavşağı Saat Kulesi önünde saat 11.00'da basın açıklaması yapan Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği, geçtiğimiz gün açıklama yaparak teröristlere HPG'li ifadesi kullanan İHD Bingöl Şube Başkanı Rıdvan Kızgın'ı sağduyulu olmaya çağırdı.

Açıklamayı yapan Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen, Rıdvan Kızgın'ı açıklamasından dolayı nefretle kınadıklarını söyledi. Sözen, "Bingöl'de 24 - 25 tarihlerinde sürdürülen operasyonlarda öldürülen teröristlere 'HPG'li şeklinde bir ifade kullanan Rıdvan Kızgın, terör örgütü yandaşı gibi açıklamada bulunmuştur. Bu ifade yalnızca terör örgütü mensupları ve yandaşları tarafından kullanılmaktadır. Bu ifade teröristler ve yandaşları tarafından PKK terör örgütünün silahlı kanadının kısaltılmış adı olarak kullanılıyor. Buradan sesleniyorum Rıdvan Kızgın sen kendini ne sanıyorsun? Hangi insanların hakkını savunuyorsun? Dernek başkanlığı yaptığın süre içinde terör örgütü tarafından katledilen kaç insanımızın hakkını aradın? Seni ve temsil ettiğin zihniyeti nefretle kınıyoruz" dedi.

Ziya Sözen'in açıklamaları sık sık sloganlarla kesildi. Basın açıklamasının yapıldığı yerde toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Rıdvan şaşırma sabrımızı taşırma' sloganlarını attı. Açıklama sonrasında kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 14:27:14
Güncelleme :3 Temmuz 2005 Pazar 15:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?