6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Şafak operasyonu: 30 gözaltı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında çalışmalarını hızlandıran Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; Bingöl, Elazığ, Bitlis ve Şanlıurfa illerinde sabah saat 06.00 sıralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Yurtseverler Demokratik Gençlik Merkezi (YDG) üyelerine yönelik 'Şafak' isimli eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen operasyonda ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, eski DTP Bingöl İl
Başkanı Ömer Faruk Ersöz ve çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan 30 kişi gözaltına alındı. Aramalarda PKK'nın yan kuruluşu ve "Türkiye Meclisi" olarak bilinen Koma Ciwaken Kurdistan (KCK) yapılanmasına ait çok sayıda örgütsel doküman ve CD ele geçirildi.


Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyona Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan çok sayıda polis eşlik etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda gözaltına alınan şahıslar, Bingöl Devlet Hastanesi'nde alınan doktor raporunun ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahısların ifadeleri alındıktan sonra adli mercilere sevk edilecekleri belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 10:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?