6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Sağlık hizmetleri çağ atlıyor

BİNGÖL'DE SAĞLIK HİZMETLERİ ÇAĞ ATLIYOR

Bingöl'de, Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hacettepe Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral ile Bingöl Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Onur Bilge tarafından dünyada yapılan önemli diz ameliyatlarından biri gerçekleştirildi.

Muayene için kendisine gelen ve 15 yıl önce düşme sonucunda diz kapağında kırık oluşan bir hastanın eski fonksiyonlarını koruması için diz kapağında kısmı traşlama ve kiriş tamiri kararı alan Op. Dr. Onur Bilge, bu durumu tez hocası Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral'a anlatarak destek istedi. Öğrencisinin talebini geri çevirmeyen Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral, Ankara'dan Bingöl'e gelerek ameliyata girdi. Hocası ile birlikte Bingöl'de bir ilki gerçekleştiren Op. Dr. Onur Bilge, 15 yıl ağrıları ile yaşayan Zeynep Çiftçi'ye başarılı bir operasyon yaptı. Kapalı teknik sistemi ile gerçekleştirilen operasyonda diz kapağı traşlanarak kiriş tamiri yapıldı.

Dünyada yapılan önemli diz ameliyatlarından birini gerçekleştiren Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral ile öğrencisi Op. Dr. Onur Bilge, bu operasyonun ardından kireçlenmeye bağlı diz protezi ameliyatını da birlikte yaptı. İki başarılı operasyona öğrencisi ile birlikte giren Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral, uzmanlık dönemlerinde asistanlarının yanında olmak ve yaptıkları çalışmaları yerinde incelemek üzere geldiğini söyledi. Her yıl 3 asistanının uzman olarak Türkiye'nin çeşitli illerine atandığını belirten Prof. Dr. Doral, öğrencilerine bir ömür boyu hocalık yapmayı hedeflediğini söyledi. Öğrencisi olan Op. Dr. Onur Bilge'nin kıkırdak konusunda bir tez hazırladığını dile getiren Doral, bu tez ile her insanın kendi kıkırdağını yaptığının ortaya çıktığını kaydetti. Doral, "Dünyada yapılan önemli diz ameliyatlarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Bingöl'de yapıldığını bizzat gelerek gözlemledim. Bu öğrencilerime her zaman manevi destek veriyorum. Buraya gelerek bunu gösterdim. Öğrencim ile birlikte kendi görev yaptığı bölgede böyle önemli bir ameliyata girmek benim için büyük mutluluktur. Ben öğrencilerimle birlikte bir ömür yola devam etmeyi hedefliyorum. Öğrencilerimin başarısını gördükçe mutlu oluyorum. Bu ameliyatta da Onur Bilge'ye asistanlık yaptım" dedi.

BİNGÖL'DE İLK DEFA AMELİYATA PROFESÖR GİRDİ

Bingöl Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Onur Bilge'nin daveti üzerine Hacettepe Üniversitesi'nden gelen Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral ile birlikte bir ilk daha gerçekleşti. Prof. Dr. Mahmut Nedim Oral, bu unvanı ile ilk defa Bingöl Devlet Hastanesi'nde ameliyata giren kişi oldu. Hocasının Ankara'dan Bingöl'e kadar gelip kendisi ile birlikte iki ameliyata girmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Op. Dr. Onur Bilge, bu operasyonların hem hastalar, hem Bingöl Devlet Hastanesi, hem de Bingöl için büyük bir şans olduğunu söyledi. Bilge, "Stajyerlik yıllarından itibaren bana her türlü desteği veren hocama teşekkür ediyorum. Davetimi kırmayarak buraya gelmesi beni onurlandırdı. Yurt dışında ülkemizi ortopedi ve spor hekimliği dallarında en iyi şekilde temsil eden ve bizlere örnek olan, yol gösteren hocamız burada da birleştirici olma özelliğini gösterdi. Bu gelişinin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılacak nice benzer çalışmalara ön ayak olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral ile Op. Dr. Onur Bilge tarafından gerçekleştirilen kronik diz kapağı kırığı ameliyatı olan Zeynep Çiftçi ve kireçlenme tedavisi için diz protezi ameliyatı olan Rabia Yağbasan isimli hastaların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Hastaların servise alınarak ameliyat sonrasında fizik tedavilerine başlanıldığı bildirildi.

BİNGÖL'DE SAĞLIK HİZMETLERİ ÇAĞ ATLIYOR
BİNGÖL'DE SAĞLIK HİZMETLERİ ÇAĞ ATLIYOR
BİNGÖL'DE SAĞLIK HİZMETLERİ ÇAĞ ATLIYOR
BİNGÖL'DE SAĞLIK HİZMETLERİ ÇAĞ ATLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 10:25:02
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 16:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?