3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Savaşta yaralanan muhabir, baba evinde

Irak'ta görev yaparken açılan ateş sonucu 2 parmağını kaybeden SKY Türk Muhabiri Kemal Batur, babaevinde büyük bir sevinçle karşılandı. Batur, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden taburcu olduktan sonra, ailesini ziyaret etmek için, memleketi Bingöl'e geldi. Irak'ta uğradıkları saldırıdan kurtulamayacaklarını düşündüğünü ifade eden Batur, ''Üzerimize yağmur gibi yağmur yağıyordu. O an bir daha kurtulamayacağımızı düşündüm'' dedi.

''Şartlar ne olursa olsun mesleğimden vazgeçmem'' diyen Batur, olay sonrası ilk şoku atlattıktan sonra, kaybettiği parmaklarına baktığını ifade ederek, şunları söyledi: ''Bir daha mesleğimi yapıp yapamayacağımı düşündüm. Ama şiddetli ağrılar, bu düşüncemden beni uzaklaştırdı. Allah'a şükür hayattayım ama Irak'ta birçok meslektaşımız yaşamını yitirdi.

Şartlar ne olursa olsun, hem aldığım eğitim hem de bunca yıl yaşadığım tecrübelerden sonra görevimi asla bırakmayı düşünmüyorum. Ucunda ölüm bile olsa mesleğimden vazgeçmem.'' Baba Selahattin Batur da, oğlunun uğradığı silahlı saldırıdan sağ kurtulmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, ''Türk Bayrağı altında yaşayan herkes sağ olsun'' dedi.

Oğlunun silahlı saldırıya uğradığını televizyon haberlerinden öğrendiğini anlatan anne Derdiye Batur da, tek çocukları olan Kemal Batur'un sağ kurtulduğunu öğrendiğinde de adak adadığını söyledi. Saldırıyı duyunca sinir krizi geçirdiğini belirten anne Batur, ''Saatlerce ağladım, fakat komşularım daha sonra gelip Kemal'in sağ kurtulduğunu söylediler. Yaşadığım şoku atlattıktan sonra bazı elbiselerimi komşularıma hediye ettim ve kurban adadım. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın'' diye konuştu

NETGAZETE
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2003 Cuma 00:00:25
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 22:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?