6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Şehit ailesine anlamlı ziyaret

Bingöl'de şehit aileleri, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan piyade er Özkan Dumlu'nun evine taziye ziyaretinde bulundu.


Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) üyeleri, şehit Özkan Dumlu'nun Sarıçiçek köyündeki evine giderek aileye destek oldu. Ellerinde şehit çocuklarının fotoğraflarını taşıyan anneler, Özkan Dumlu'nun ailesini teselli etmeye çalıştı. Şehit anneleri beraberinde götürdükleri Türk bayraklarını da Özkan Dumlu'nun annesine teslim etti. Şehit ailelerinin verdiği Türk bayraklarını öpüp başına koyarak teslim alan anne Kıymet Dumlu ve yanındakiler, duygulu anlar yaşadı. Şehit ailelerinin bu davranışı karşısında ağıtlar yakan aile fertleri fenalık geçirdi.


Aileleri kapının önünde karşılayan şehit Özkan Dumlu'nun teyzesi İpek Dallı, ağlayarak teröristleri sevindirmeyeceklerini söyledi. Dallı, "Tek bir varlığım ve tek bir oğlum var, onu Türkiye'ye kurban edeceğim. İki ay sonra seve seve askere göndereceğim. Teröristler sevinmesin, hiçbir zaman mutlu olmasınlar. Hiç kimse bu acıyı yaşamasın. Rabbimden dilerim, teröristlere öyle bir acı versin ki telef olup gitsinler" dedi.


Şehit ablası Münevver Fıratoğlu ise ailelerin ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Ağıtlar yakarak ağlayan acılı abla Fıratoğlu, "Ben şehit ablasıyım. Gururluyum ve mutluyum. 7 kardeşim daha var, hepsi de feda olsun. Benim kardeşim şehittir. O bizi görüyor, o ölmedi" diyerek ağladı.
Aileyi ziyaret eden ve elinde şehit olan kendi oğlunun fotoğrafını gösteren Mehmet Selimoğlu, ağlayanlara teselli vermeye çalıştı. Selimoğlu, "Biz ağladık ne oldu da siz ağlıyorsunuz. Onlar için ağlamak yok. Allahü Teala onları cennet için yaratmıştır. Onlar şehittir, ağlayarak onları üzmeyin" şeklinde konuştu.
Şehit ailesine hitap eden BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen ise bu meselenin Türk-Kürt meselesi olmadığını söyledi. Sözen, "Dün sizin cenazenizde Kürtçe ağıtlar yakılırken, şehidimizin arkadaşlarının cenazesinde ise Türkçe ağıtlar yakıldı. Bu mesele Türk-Kürt meselesi değildir. Bu mesele Ermeni meselesidir. Oğlunuz şehit oldu. Onunla gurur duyun. Biz anneler ağlasın istemiyoruz. Şehit ailelerimizle birlikte buraya geldik. Acılarınızı yüreğimizde taşıyoruz. Ama onlar şehadet mertebesine ulaşmışlardır. Onlar için
ne kadar sevinsek azdır" ifadelerini kullandı.


Daha sonra şehit aileleri ile Özkan Dumlu'nun ailesi ve yakınları mezara giderek dualar okudu. Şehit mezarının üzerine serilen Türk bayrağını öpen aile fertleri gözyaşlarını tutamadı. Şehit için Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra aileler hep birlikte geri döndü.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 78.175.216.xxx Tarih : 30.05.2009 13:10:14

Allah Sabır versın Ruhunuz Şad olsun...