6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Şehit anneleri unutulmadı

Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, bütün annelerin kutsal, ancak şehit annelerinin hüznünün daha fazla olduğunu söyledi.


'Anneler Günü' nedeniyle şehit annelerini ziyaret eden BİŞHAK üyeleri, vatan için evlatlarını toprağa veren annelere çiçek, babalara ise Türk bayrağı hediye etti. İlk ziyaretlerini Hakkari'nin Çukurca ilçesinde vatani görevini yaparken 21 Nisan 2008 tarihinde mayına basarak şehit olan Ersin Selimoğlu'nun evine yapan BİŞHAK Başkanı ve beraberindeki heyet acılı anne ve babaya hediyelerini vererek bir süre sohbet etti.

Anneler Günü'nde kendilerini unutmayarak ziyarete gelen BİŞHAK heyetine teşekkür eden Şehit Ersin Selimoğlu'nun annesi Hediye Selimoğlu, çok duygulandığını söyledi. Hediye Selimoğlu, "Şehit anneleri başta olmak üzere bütün annelerin gününü kutluyorum. Herkesten Allah razı olsun. Başımız sağ olsun" dedi.


Şehit babası Mehmet Selimoğlu ise BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen tarafından hediye edilen Türk bayrağını öperek kabul etti. Baba Selimoğlu, "Bize verilen bu mertebe başımız üzerinedir. Allah başkalarına evlat acısı yaşatmasın. Bütün annelerin gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.


Bütün annelerin kutsal olduğunu belirten BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen ise yaptığı açıklamada, hiçbir zaman şehitleri ve ailelerini unutmayacaklarını söyledi. Sözen, "Bütün anneler kutsaldır çünkü Kur'an'ı Kerim cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu müjdelemiştir. Fakat şehit annelerinin hüznü daha fazladır. Biz de dernek olarak bu vatan için böyle evlatlar yetiştiren anneleri ziyaret edip, 'Anneler Günü'nü kutlamak istedik. Acılarını paylaştığımızı, şehitlerini hiçbir zaman unutmadığımızı ve unutmayacağımızı hissettirmek istedik. İyi ve kötü günlerinde her zaman şehit annelerinin yanındayız. Allah bir daha hiç bir zaman böyle acılar yaşatmasın, ama bu ülkemizin gerçeğidir. Tekrar ailelerimizin acılarını paylaşıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Türk milletine başı sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.


BİŞHAK tarafından 22 Nisan 1996 yılında operasyona giderken Erzincan'ın Kemah Nehri'ne düşen askeri araç içinde şehit olan Doğan Özateş'in annesi de ziyaret edildi. Şehit annesi Cemile Özateş'e çiçeğini takdim eden BİŞHAK Başkanı Sözen, şehitlerle gurur duyduklarını belirterek, böyle evlatlar yetiştirdikleri için anne ve babaya teşekkür ettiğini söyledi.


Ziyaretten dolayı mutlu olan şehit annesi Cemile Özateş ise duygulandığı için konuşmakta zorlandı. Anne Özateş, "Bugün çok duyguluyum. Bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Hepsinin başı sağ olsun, her şey vatan için" dedi.
Şehit ailelerini ziyaret eden BİŞHAK Başkanı ve beraberindeki heyet annelere çiçek, babalara ise Türk Bayrağı hediye etti. Şehit babaları Türk bayraklarını öperek kabul etti.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 15:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.240.xxx Tarih : 11.05.2009 14:51:50

Tebrıkler Ziya bey cok guzel bır organızasyon gerceklestırmısınız hıc bır zaman sehıt gazılerımızı ve aılelerını unutmamamız lazım...