6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Şehit yakınlarına iftar

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, artık bu vatanda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamak istediklerini belirterek, bunu istemeyen bölücülerin her gün yeni sahte söylemlerin arkasında gizlendiklerini söyledi.


Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verildi. Polisevi'nde düzenlenen yemeğe yaklaşık 50 şehit yakını ile gazi katıldı. İftar yemeğinde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, şehit yakınları ve gazilere 24 saat kapılarının açık olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Biz bu vatanda rahat ve huzur içinde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek yaşıyorsak, sizlerin gösterdiği fedakarlık sayesindedir. Sizlerin bütün bu acılarınızı içinize gömerek, vatan sağ olsun demeniz, bizler için en büyük tesellidir. Tabi sizlerin yaşadığı acıları, sıkıntıları biz yüreğimizde hissetmekle beraber, sizin kadar aynı acıyı hissedemeyiz. Ama hiç olmazsa sizlerle bunu paylaşmak istiyoruz" dedi.


Konuşmasında terör olaylarına da değinen Vali Balkanlıoğlu, artık bu tür olumsuzlukların yaşanmasını istemediklerini ifade etti. Vali Balkanlıoğlu, "Kiminiz kardeşlerini, kiminiz kendisi çatışmalarda yaralanmak suretiyle bedeninin bir kısmını feda etmişsiniz. Allah şehitlerin şefaatlerinden bizleri mahrum etmesin. Artık bu vatanda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamak istiyoruz. 20-25 yıldır bu terör olaylarından gına geldi. İnşallah hayırla, hiçbir tarafı üzmeden ve sıkıntıya sokmadan bu işte tatlılıkla çözülür. Bu vatanın birlik ve beraberliğini istemeyen bölücüler her gün böyle sahte yeni söylemler ekliyorlar. Barıştan, özgürlükten ve demokrasiden bahsedip daha dün 4 tane ailenin ocağına ateş düşürdüler. Evlatlarımızı şehit ettiler, bu ne biçim barış ve özgürlüktür. Bunları da sizin takdirlerinize bırakıyorum" şeklinde konuştu.
Bingöl Valiliği tarafından verilen iftar yemeğine katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, akan kanın bir an evvel durması taraftarı olduklarını söyledi. Sözen, "Allah bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Bizim de gönlümüzden geçen bu kanın bir an önce durmasıdır. Bizim bir takım hassasiyetlerimiz var. Bu konularda devletimiz bizleri üzmesin. Devletimiz de bu konuda bizleri üzmemek için hassasiyet gösteriyor. Bizleri bir araya getirdiğiniz için şahsım ve derneğim adına sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yemeğe Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Başdaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, Vali Yardımcıları Abdulaziz Aydın, Barış Demirtaş ve Ahmet Odabaş ile çok sayıda şehit yakınları ve gazi katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 09:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?