6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Sel çiftçiyi perişan etti!

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen selin ardından ekili arazilerin büyük bölümünün kuruduğu belirtildi.


Sel ile birlikte birçok ev, bahçe ve ekili arazinin yanı sıra sulama kanallarında da hasar meydana geldi. İlçeye bağlı Elmalı köyü Yazpınar mezrasında çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan Abaylı ailesinin ektiği 3 dönümlük fasulye susuzluktan kurumaya başladı. Sulama kanalı hasar gördüğü için fasulyeleri sulayamadıklarını belirten Halit Abaylı, büyük sıkıntı yaşadıklarını ve kanalın bir an evvel onarılmasını beklediklerini söyledi. Tek gelirinin fasulye olduğunu ifade eden Halit Abaylı, bu yıl mahsulü alamadığı taktirde evin ihtiyaçlarını karşılayamayacağını kaydetti.

Alaylı, "Ben çiftçilik yaparak geçimimi sağlıyorum. 4 çocuk babasıyım. En küçük çocuğum bedensel özürlü. Her yıl tarla kiralayarak fasulye ekiyorum. Buradan elde ettiğim gelir ile ailemi geçindiriyorum. Bu yıl da 3 dönümlük bir tarlayı 500 liraya karşılık kiraladım ve fasulye ektim. Ancak geçtiğimiz günlerde köyümüzde yaşanan sel felaketi nedeniyle sulama kanalı hasar gördü. Bu sorundan dolayı fasulyemin ekili olduğu tarlaya su gelmiyor. Böyle olunca fasulyemiz kurumaya başladı. Ürün kuruyunca tarlanın kirasını bile ödeyemez duruma geldim. Bizim bütün gelirimiz bu tarlaydı. Yetkililerin bir an evvel sulama kanalını onarmasını bekliyoruz" dedi.


Eşinin büyük emek harcayarak ektiği tarlanın kuruduğunu ve bütün ümitlerinin de bu tarlayla yok olduğunu belirten Zozan Abaylı ise "Selden dolayı evler, bahçeler ve ekili araziler zarar görmüştü. Aynı zamanda Peri Suyu'ndan köyümüze gelen sulama kanalının da birçok yerinde patlamalar oldu. Sulama kanalı hasar görünce arazilerimize su yetişmiyor ve ektiğimiz fasulye kurumaya başladı. Bu bizim umudumuzdu. Bunu kaybedersen perişan oluruz. Bize yardım edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Elmalı köyü Yazpınar mezrasında sulama kanalından dolayı köylülerin ektiği bütün mahsulün kuruduğu belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 10:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?