6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Sel mağdurları yardım bekliyor

Bingöl'ün Solhan ilçesi Arakonak beldesinde 2 yıl önce meydana gelen sel felaketinde yaşanan mağduriyetin giderilmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu.


Arakonak beldesi Karşıyaka Mahalle Muhtarı Mahmut Karagöz, 23 Ağustos 2007 tarihinde meydana gelerek ev, yol ve bahçeleri kullanılmaz hale getiren sel felaketi mağduriyetinin devam ettiğini söyledi. Sel ile birlikte gelen taşların yol ve bahçeleri kullanılmaz hale getirdiğini belirten Muhtar Karagöz, "Yaşadığımız bu felaketin ardından Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri gelip ön çalışma yaptı. Mahallede bulunan derenin ıslah edilerek üst geçit yapılacağını söylediler. Ama ondan sonra hiçbir çalışma yapılmadı. Beldemizde sıkıntılar bunlarla sınırlı değil. Altyapı konusunda da çok ciddi sıkıntılarımız var.

350 haneli beldenin yüzde 50'sinde kanalizasyon sorunu var. Hatta şu an faaliyette olan sağlık evi ve inşaatı başlayan sağlık ocağının bile kanalizasyonu yok. Kanalizasyonun olmaması insanların sağlığını olumsuz etkiliyor. Öncelikle sel felaketi mağduriyetimizin ardından da diğer sorunlarımızın giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.


Sel felaketinde evi yıkılan Kemal Bilener isimli vatandaş ise, sularla birlikte gelen taşlardan dolayı arazisini kullanamadığını söyledi. Bilener, "Evim selde yıkılmıştı, arazim büyük taşlarla doldu ve bundan dolayı ekim yapamaz hale geldim. Tekrar burada keşif yapılması ve bu sorunlara çözüm bulunmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?