6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Serdar Atalay'dan türkü şov

Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) tarafından organize edilen 'Sevgi köprüsü' projesi kapsamında İstanbul'dan Bingöl'e gelen 45 öğrenci onuruna Ilıcalar beldesinde yemek verildi.


Merkezi İstanbul'da bulunan vakfın organizesinde gerçekleşen sevgi köprüsü etkinliğine 17 Bingöllü, 1 Moğalistanlı, 1 Kazakistanlı ve 1 Tacikistanlı olmak üzere toplam 45 üniversite öğrencisi katıldı. Doğu ile Batı arasında kültürler köprüsü kurmak amacıyla başlatılan ve 7 gün sürecek olan etkinlik kapsamında Ilıcalar beldesinde hamamlara giren gençlere Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından öğle yemeği verildi. Heyet üyeleri ile kaplıca tesislerinde bir araya gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Serdar Atalay, bu tür etkinliklere imkanları nispetinde destek vereceklerini söyledi.


BELEDİYE BAŞKANI COŞTU
Kaplıcalar tesislerinde bir araya gelen heyete yemeğin ardından keman dinletisi sunuldu. Keman dinletisi sırasında birbirinden güzel türküler söyleyen Belediye Başkanı Serdar Atalay, sıra gecelerini aratmadı. Peş peşe sevilen türküleri seslendiren Başkan Atalay, adeta türkü şov yaptı. Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın seslendirdiği parçalara Vali İrfan Balkanlıoğlu ve üniversite öğrencileri de eşlik etti. Heyet ile birlikte doyasıya türkü söyleyen Başkan Atalay, daha sonra öğrencilerle halay çekerek eğlendi.


Bu tür etkinliklerin bölgeler arasındaki diyalogu pekiştirdiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, insanların birbirini tanıdıkça bütün dünyanın nasıl tek bir memleket yolunda ilerlediğinin görüldüğünü söyledi. Balkanlıoğlu, "Bin bir emek ve zahmetle bu arkadaşlarımızı buraya getirenlere teşekkür ediyorum. Dostluk arkadaşlık ve kardeşlik çok farklıdır. Bu gençleri kutluyorum ve tekrar bekliyorum" dedi.


"BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERİN OYUNLARINA GELMEYECEĞİZ"
Belediye Başkanı Serdar Atalay yaptığı açıklamada birlik mesajı vererek Türkiye'nin bir ve beraber olduğunu söyledi. Başkan Atalay, "Türkiye'nin en kuzeyi ile en güneyi, en batısı ile en doğusu arasında hiçbir fark yok. Hepimiz bu vatan, bu toprak ve bu bayrak için bir araya gelmiş insanlarız. Sonuçta zaman içerisinde değişik vesilelerle birileri bizi birbirimize düşürmek isteyebilir, ama biz asla bu oyuna gelmeyeceğiz. Doğulusuyla-batılısı, kuzeylisiyle-güneylisi, Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Çerekizyle, Lazıyla, Gürcüsüyle hiçbir zaman ayrılmayacağız, bölünmeyeceğiz, hep bir ve beraber olacağız. Çünkü Çanakkale'de Yemen'de Kurtuluş Savaşı'nda da bir ve beraberdik, kucak kucağa, dedelerimiz şehit oldu.

Biz de onların torunları olarak bu birlikteliği sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu konuda geliş ve gidişlerin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bunun olabildiğince genişletilmesi taraftarıyız. Bize belediye olarak ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Biz Bingöl'ün Edirne'den Mersin'den farklı olmadığını anlatmak ve bunun böyle olmadığını göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.


BİNDAV Başkanı Mehmet Tahir Tikici ise yaptığı açıklamada, özellikle barış elçiliği tekliflerini kabul ederek Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinden gelerek etkinliklerine katılan gençleri kutladığını söyledi. Tikici, "Bu gençler sayesinde barış ve kardeşlik biraz daha perçinleşmiştir. Belediye başkanımız ve valimiz bize gönüllerini açtı. İleriki yıllarda bu organizasyonları daha genişleterek festival halinde yapmayı düşünüyoruz. Bingöl bizi gerçekten çok mükemmel karşıladı ve bu bizi kamçılıyor. Seneye inşallah daha farklı şekilde birlikte olacağız" ifadelerini kullandı.


YABANCI ÖĞRENCİLER BİNGÖL'E HAYRAN KALDI
BİNDAV organizasyonu ile ilk defa Bingöl'e geldiklerini belirten öğrenciler, bu bölgelerin anlatıldığı gibi olmadığını söyledi. Heyet içinde bulunan Tacikistanlı, Kazakistanlı ve Moğolistanlı öğrenciler, Bingöl'ün doğasına hayran kaldıklarını ifade etti. Tacikistanlı Muhammed Hocamkulov isimle üniversite öğrencisi, Bingöl coğrafyasının mükemmel olduğunu söyledi. Hocamkulov, "Burası doğa olarak çok güzel. Yalnız buraların iyi değerlendirmediğini hissediyorum. Bu güzellikler değerlendirilirse çok daha güzel şeyler ortaya çıkar. İnsanlar çok misafirperver, Orta Asya'dan geldiğimizi duyunca çok fazla ilgi gösteriyorlar. Bu insanlar muhteşem, iyi niyetli kapılarını ve gönüllerini açıyorlar herkese. Batıdaki insanların gelip burayı görmesini isterim" dedi.


Mogolistanlı Holandı Khulan Mandat ise Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilim ve Uluslar arası İlişkiler 3. sınıf öğrencisi olduğunu ve Bingöl'ü çok beğendiğini söyledi. Mandat, "Dışarıda farklı anlatılıyor ama gelip görünce hiçbir sorun olmadığına şahit oldum. Arkadaşlar buranın çok tehlikeli olduğunu söylüyordu. Ancak öyle bir sıkıntı yok, insanları çok misafirperver, burayı çok beğendim" şeklinde konuştu.


Kazakistanlı Gülzade Kaliyeva, terör olayları ile anlatılan bölgeye geldiklerinde huzurun hakim olduğunu gördüklerini söyledi. Kaliyeva, "Buradaki güzellikleri İstanbul ve gittiğimiz her yerde anlatacağız" ifadelerini kullandı.
Kaplıcalar tesislerindeki yemeğin ardından öğrenciler şifalı suya girdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 15:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Orhan Öztekin IP: 85.110.117.xxx Tarih : 28.07.2009 03:31:13

Cok GüzeL  Bravo