6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Seyir halindeki araç yandı

Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında seyir halindeki bir araç henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yanarak kullanılmaz hale geldi. 

Edinilen bilgiye göre olay akşam saat 20.45 sıralarında Bingöl-Diyarbakır karayolu Tapan Tepe mevkiinde meydana geldi. Diyarbakır'dan Bingöl istikametine gelmekte olan Ali Haydar K. yönetimindeki 12 AF 720 plakalı aracın motor kısmında kıvılcım çıktı. Kendiliğinden duran araçtan inen sürücü motor kaputunu açmaya çalışırken, alevler bir anda yükseldi. Kısa sürede alevler arasında kalan araç tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. 

Olayın bir anda geliştiğini belirten Ali Haydar Kalabalık, yükselen alevlerden canını zor kurtardığını söyledi. Kalabalık, "Çocuğum rahatsız olduğu için görev yaptığım Diyarbakır'dan Bingöl'e geliyordum. Tapan Tepe mevkiinde seyir halindeyken motor kaputunda bir kıvılcım hissettim ve araç kendiliğinden durdu. Motor kaputu açmaya çalışırken birden alevler yükselerek aracı kapladı. Yangın söndürücü ile ilk müdahaleyi yaptım ancak alevler yoğunlaşınca yetersiz kaldı" dedi

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 22:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?