2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Slikosiz hastası genç öldü

SLİKOSİZ HASTASI GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

Bingöl ve bağlı ilçelerinde yaşayan yüzlerce slikosiz hastasından biri olan 26 yaşındaki Selahattin Şahin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Özellikle İstanbul'da 'merdiven altı' diye tabir edilen kaçak kot taşlama atölyelerinde sigortasız olarak çalışırken ölümcül slikozis hastalığına yakalanan 300'ün üzerindeki Bingöllü hastadan biri, tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybetti. Dün gece hayatını kaybeden 2 çocuk babası Şahin'in cenazesi, bugün Karlıova ilçesi Bahçe köyünde toprağa verildi.

Yaptığı çalışmalarla sık sık bu hastalığa yakalananların sıkıntılarını basın kuruluşlarına ve ilgili yerlere bildiren Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramiz Karaarslan, Bingöl genelinde 300'ün üzerinde kişinin bu hastalık nedeniyle ölümü beklediğini söyledi. Dün gece hayatını kaybeden Şahin'in 2002 yılında gittiği İstanbul'da kot taşlama işinde çalıştığını ve 2006'da askerlik görevini yaparken hastalığın farkına vardığını belirten Karaarslan, "Bu kardeşimiz son 1 yıldır yatalak bir şekilde yaşam mücadelesi

verirken, 'Ölmeden önce aileme sağlık güvencesi bırakmak istiyorum. Emekliliğim olmadan ölmek istemiyorum' demişti. Ancak bu kardeşimiz hayatını kaybetti. Rahmetlinin 2 çocuğu var. Bunların biri görme, diğeri de yürüme engelli. Kalacakları ev yok. Bu yetimlere sahip çıkılsın. Meslek raporu olmasına rağmen yeniden rapor istendi. Yetkililerden sesimizi duymalarını istiyorum. Bu durumda olan hastalarımızın yeniden rapor almalarına gerek olmamalı" diye konuştu.

Karaarslan, taziye sonrası görüştükleri Karlıova Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk'ten Şahin'in ailesine yardım yapılması konusunda söz aldığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 17:35:05
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 17:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?