6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Sokaklar çöple doldu!

Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından belirtilen saatlerin dışında çöplerini gelişi güzel dışarı atan vatandaşlar kirliliğe neden oluyor.


Daha temiz bir çevre oluşturulması amacıyla Belediye Başkanlığı tarafından alınan bir karar ile çöp konteynırları kaldırılarak, vatandaşların akşam saat 20.00'dan sonra çöplerini poşetleyerek dışarı bırakmaları istendi. Bu karara uymayan vatandaşların, kaldırılan çöp konteynırlarının bulunduğu bölgeye çöplerini gelişi güzel atması değişik sorunları da beraberinde getirdi.


Belediye Başkanı Serdar Atalay, mahallelilerin şikayetleri üzerine kokuya neden olan çöp konteynırlarını kaldırma kararı alarak, çöplerin akşam saat 20.00'dan sonra toplatılması talimatı verdi. Vatandaşlara gerekli duyuruların yapılmasını sağlayan Başkan Atalay, daha temiz bir çevre için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, çöplerin belirlenen saatlerde dışarı bırakılması uyarısında bulundu.

Belediye tarafından alınan bu karara uymayan vatandaşların gündüz sokaklara döktüğü çöpler ineklere yaradı. Başıboş gezen inekler sokak ve cadde kenarlarında gördükleri çöpleri karıştırarak karınlarını doyuruyor. Başıboş inekler, çöpleri dağıtarak çevreyi de kirletiyor.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 20:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?