6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Sokaklar sudan kurtululacak

Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, 25 milyon lira tutarındaki 'Altyapı Kanalizasyon Yağmur Suları Projesi' ile altyapı sorununun tamamen çözülerek cadde ve sokakların su birikintisinden kurtulacağını söyledi.


Bingöl'de 2003 yılında meydana gelen deprem ile birlikte tahrip olan ve özellikle kış aylarında yağmur sularının da oluşmasıyla altyapının yetersiz kaldığı cadde ve sokakları yürünmez hale getirdi. Bu soruna çözüm üretmek için çalışma başlatan Belediye Başkanlığı 'Altyapı Kanalizasyon Yağmur Suları Projesi' hazırladı. 1.5 yılda hazırlanan projenin ihale aşamasına geldiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, bu çalışmanın Bingöl'ün altyapısını 50 yıl rahatlatacak kadar büyük ve önemli olduğunu söyledi. Bukan, "Üzerinde titizlikle durduğumuz proje uzman ekiplerimiz tarafından 1.5 yılda tamamlandı. 24 milyon lira tutarında olan projemiz ile altyapı ve yağmur sularına kesin çözüm getireceğiz. Özellikle kış aylarında yağmur ve eriyen kar suları kanalizasyon sisteminin yetersiz olmasından dolayı sıkıntılara neden oluyor. Altyapı yetersiz kalınca cadde ve sokaklar sular altında kalıyor. Yeni hazırladığımız proje ile ilimizin bu önemli sorunu tamamen ortadan kalkacaktır. Projemiz şuan ihale aşamasındadır. İhale yapıldıktan sonra 1 yıl içinde inşaat çalışmaları tamamlanacaktır. Çalışmalar bittikten sonra halkımız büyük bir rahatlığa kavuşacak ve yürürken hiçbir problem yaşamayacaktır" dedi.


Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin ise tamamlandığını belirten Muhittin Bukan, her iki proje Bingöl'de önemli değişimler yaşanacağını ifade etti. Bukan, "Belediyemiz tarafından Atık Su Arıtma Tesisi Projesi yapıldı. Bu projenin bedeli 1 milyon 550 bin Euro'dur. Bunun yüzde 90'ı Avrupa Birliği (AB) hibesidir. Geri kalan yüzde 10'unu da belediye olarak biz karşılayacağız. Ancak milletvekillerimizin girişimleri sonucu belediye tarafından karşılanacak olan yüzde 10'u Çevre ve Orman Bakanlığı üstlendi. Böylelikle bu projeyi belediye bütçesinden hiçbir ödeme yapmadan kazanmış olduk. Geçen yıldan itibaren çalışmaları süren bu projemiz tamamlandı. 'Altyapı Kanalizasyon Yağmur Suları Projesi'nde tamamlanırsa Bingöl'ün en önemli sorunu çözülmüş olacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 13:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?