6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Sokaklar sular altında kaldı

Bingöl'de önceki günden itibaren etkili olan kar yağışının ardından havaların ısınması ile birlikte cadde ve sokakları sular altında bıraktı. 

Eriyen kar sularından dolayı vatandaşlar yürümekte zorlanırken, Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan ekipler, küreklerle tıkanan rögarları temizlemek için çalışma başlattı. Şehir merkezinin yürünmez hale geldiğini belirten vatandaşlar, her yıl aynı manzaralarla karşılaşmaktan bıktıklarını söyledi. 

Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, eriyen kar sularından dolayı kanalizasyon rögorlarında tıkanmaların meydana geldiğini belirtti. Bukan, "Vatandaşlarımızın bu durumdan etkilenmemesi için 40 kişilik ekip ile çalışmalara başladık. Ekiplerimiz küreklerle tıkanmanın olduğu bölgeleri açıyor. Su ile birlikte gelen katı atıklar rögarların tıkanmasına neden olduğu için bu durum yaşanıyor. Görevlendirdiğimiz arkadaşlar tıkanan bölgelere anında müdahale ediyor" dedi.
Hürriyet Caddesi'nin sular altında kalmasından dolayı evlerine gidemediklerini belirten vatandaşlar ise eve yetişinceye kadar ayakkabı ve paçalarının ıslandığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 18:03:54
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 22:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?