3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Sokaklarda çalışan çocuklar artıyor

Bingöl Altınışık Gençlik Girişimi Koordinatörü Mahmut Buyankara, Bingöl'de sokak çoğunun olmadığını ama sokakta çalışan çocukların olduğunu söyledi. 

Açıklamalarda bulunan Mahmut Buyankara, yaptıkları çalışmalar doğrultusunda ilde sokakta çalışan 100'ün üzerinde çocuğun bulunduğunu tespit ettiklerini bildirdi. 

Ayakkabı boyacılığı, mendil, kuru yemiş, çorap, çakmak ve çiçek satan çocukların, elde ettikleri parayı genellikle annelerine verdiklerini ifade eden Buyankara, "Çocukların büyük bir kısmının arkadaşı çalıştığı için ya da özenti nedeniyle sokaklarda çalıştığını tespit ettik. İlde sokak çocuğu bulunmuyor. Ancak sokakta çalışan çocuk var. Sokaklarda çalışan çocuklar, yaptıkları iş ve muhatap oldukları kitle gereği çok fazla risk üstleniyor. Bu riskler tiner, bali, sigara ve esrar gibi zararlı maddelere alışma ve kullanma olabildiği gibi, sokak kültürünü edinme, küfürlü konuşma, kesici ve delici aletler taşıma gibi tehlikeler olabiliyor. Aileler mümkün oldukça çocuklarını sokakta çalıştırmamalıdır. Çalışan çocuklar, genellikle 9-16 yaş arasındadır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 16:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?