6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Solhan yeşile bürünüyor

BİNGÖL'DE AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

Bingöl'ün Solhan ilçesi Arakonak beldesinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında 680 hektarlık alana 40 bin fidan dikileceği belirtildi.

Bingöl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü tarafından temin edilen fidanlar düzenlenen bir törenle dikilmeye başladı. Ağaçlandırma seferberliği töreninde bir konuşma yapan Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar, sel felaketlerinin önünü almak için ağaçlandırmanın çok önemli olduğunu söyledi. Aksanyar, "Arakonak beldesinde 2007 yılında yaşanan doğa felaketini bir daha yaşamamak için bize çok şey düşüyor. Ağaçlandırma yapıldıktan sonra birkaç yıl hayvanları o bölgeye sokmamak gerekiyor. Aksi takdirde eski halden bir eser kalmaz" dedi.

Arakonak Belediye Başkanı Nazmi Çalışan ise beldede sık sık sel felaketlerinin yaşandığını belirterek bunu önlemek için ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını söyledi. Çalışan, "2007 yılındaki sel felaketini bir nebze bile olsa gidermek için 680 hektarlık alana 40 bin fidan dikmek için buradayız. Tarım İl Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün işbirliği ile bu ağaçlandırmayı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile getirilen fidanlar dikildi. Ağaçlandırma seferberliği törenine AK Parti milletvekilleri Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu, Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Solhan Belediye Başkanvekili Rıza Gengörü, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cemil Şener, İl Çevre ve Orman Müdürü Bedrettin Taşkesen, il ve ilçedeki birçok kurum amirleri, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 22:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?