6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Solhan'da elektrik kesintisi bıktırdı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintisi vatandaş ve esnafı çileden çıkardı.

Vatandaş ve esnafın şikayeti üzerine Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Bingöl Müessese Müdürü Abdulkadir Arslanboğa, Solhan'a gelerek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Elektrik kesintilerinin nedenlerini anlatan Arslanboğa, her zaman halka en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Arslanboğa, "Solhan'da yapılan elektrik kesintileri genellikle kısa zamanlı olmaktadır. Bu kesintiler mevsim itibariyle kuşların akım taşıyan tellere çarpması ile artmaktadır. Biz kurum olarak Bingöl ve bağlı ilçelere kaliteli, kesintisiz ve düzgün bir şekilde elektrik sağlamayı hedefliyoruz. Ancak bazen sıkıntılar yaşanabiliyor. Yaşanan sıkıntıları da atlatmak için çalışmalarımız devam ediyor. Solhan ilçe merkezinde elektrik hattını yer altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu iş için ihale yapıldı ve sözleşme imzalandı. Bununla birlikte Solhan'da kırsal alandaki yerleşim yerlerinin bakım ve onarım hazırlıkları yapılmış ihale aşmasına getirilmiştir. Bu çalışmalarımız tamamlandığında ilçe merkezi ve bağlı köylerde yaşanan elektrik sorunu ortadan kalkacaktır" dedi.

FEDAŞ İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa, yapacakları çalışmalarla birlikte ilçede elektrik kesintilerinin yüzde 80 oranında azalacağını söyledi. Arslanboğa, "Solhan ve Karlıova hattının tek hat üzerinden bir birine bağlı şekilde enerjileri sağlanıyordu. Bu hattın bağımsız hale gelmesi ve Solhan ile Karlıova enerjilerinin ayrılması için 2008 yılında ihale yapıldı. Devam eden bu iş bitme noktasına gelmiştir. Bu çalışma bittiği taktirde Solhan ilçesindeki elektrik kesintileri yüzde 80 oranında azalacaktır" ifadelerini kullandı.

Arslanboğa'ya sıkıntılarını anlatan esnaf ve vatandaşlar ise, yıllardır elektrik kesintilerinden dolayı yaşadıkları sorunların bir an evvel çözülmesini istedi. Vatandaşlar, sık sık kesilen elektrikler yüzünden perişan olduklarını ve artık bu sorunlarla karşılaşmak istemediklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?