6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

SP Başkanı Kurtulmuş Bingöl'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, kalkınması, saadeti, özgürlüğü ve demokrasinin tek adresinin kendi partileri olduğunu belirterek, "Türkiye siyasetinin alternatifi, yeni ve tek adresi SP ve milli görüştür" dedi.


SP Bingöl İl Başkanlığı tarafından PTT Kavşağı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Numan Kurtulmuş, 29 Mart seçimlerinin ardından atacakları işaret fişeklerinin Türkiye ve dünyadan izleneceğini söyledi. Partilerinin Türkiye'nin dört bir yanında kabaran deniz dalgaları gibi coştuğunu ve yükseldiğini belirten Kurtulmuş, milletin de bunu görerek SP etrafında toplandığını kaydetti. AK Parti iktidarına da yüklenen Kurtulmuş, SP'nin oyları böldüğü yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Kurtulmuş, "İktidar partisi buraya geldiğinde Türkiye'nin başka yerlerinde dediklerini söylüyor. SP'yi kast ederek, 'Aman ha oylarınızı bölmeyin, oy verirseniz başka parti gelir' diyorlar. Batıda, 'Oyları bölmeyin, CHP gelir', doğuda da, 'Oylarınızı bölmeyin DTP kazanır' diyorlar. Biz de diyoruz ki, hangi yüzle gelip oy istiyorsunuz. Bingöl oyları bölmüyor, topluyor. SP'de oylar toplanıyor ve SP'yi iktidar yapıyor. Değerli kardeşlerim seçimi kazanmak yetmiyor, hepsine ibret olacak şekilde rekor bir oyla kazanacaksınız, rekor bir oyla alacaksınız.

Işık doğudan yükseliyor, SP 26 Ekim 2008'den beri Türkiye'nin dört bir yanında kabaran denizin dalgaları gibi coşuyor, yükseliyor, millet de SP'nin etrafında toplanıyor. Görüyüz ve inanıyoruz ki; Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, kalkınması, saadeti, Türkiye de özgürlüğün ve demokrasinin adresi olan SP yeniden boy boy yükseliyor. Oyları bölmek yok, oylar SP'de toplanıyor. Türkiye siyasetinin yeni adresi ve tek alternatifi SP'dir, milli görüştür" diye konuştu.


Milleti iktidara getirmenin tek adresinin SP olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, bu adresi de 4 madde halinde açıkladı. Kurtulmuş, "Bütün kardeşlerimizi, bütün milletimiz yeniden SP bayrağı altında toplanmaya çağırıyoruz. Toplanacağınız adresi söylüyorum. SP adresi için dört işaretimiz var. SP maneviyatçı bir partidir. Önce ahlak ve maneviyata önem veriyoruz. SP yerli bir partidir. Dış ülkelerde esen rüzgara göre yönünü değiştirmez. SP Anadolu toprakları üstüne basmayan, ayakları bu coğrafyaya basmayan hiçbir çözümü, çözüm olarak kabul etmez. SP özgürlükten, adaletten, refahtan yana bir partidir. Bu topraklarda yaşayan herkesi, etnik kökeni ne olursa olsun, bu Cumhuriyet'in, bu toprağın ortak insanları, ortak vatandaşları olarak bilir ve ona inanır. SP anti emperyalist bir partidir.

SP yeryüzünü sömüren güçlerin ve onların uzantıları önünde diz çökmez, yere eğilmez, secdeye kapanmaz, yani SP IMF önünde düğme iliklemez, AB salonunda bekletmez bu milleti. ABD'nin, İsrail'in kuyruğuna takılarak Büyük
Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığını yapmaz. Adres açık; maneviyatçı, yerli, adaletten yana bir parti ve emperyalizme karşı olan bir partidir. Daha önce kime oy vermiş olursanız olun, bu değerleri benimseyen herkese ama herkese kapımız da gönlümüz de partimiz de açıktır" ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin bildik siyasete ihtiyacının olmadığını da belirten Numan Kurtulmuş, ülkenin yeni, farklı, cesur ve yapıcı bir sese ihtiyacının olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Çünkü Türkiye'nin farka, Türkiye'nin saadete ihtiyacı vardır. 29 Mart, bu farklı siyasetin bütün Türkiye'de onaylandığı, yeniden işbaşına getirilmek üzere işaret fişeğinin atıldığı bir seçim olacaktır. Sevgili Bingöllüler, öyle bir işaret fişeği atacaksınız ki, Ankara'dan, İstanbul'dan Brüksel'den, Cenevre'den Washington'dan görülecektir.


Biliyorsunuz, 5 Nisan tarihinde Obama gelecekmiş. Bingöllü öyle bir fişek atacaktır ki, Obama gelirken burada hangi kelimeleri kullanacağını sizin işaretiniz belirleyecektir" açıklamasını yaptı.
Konuşması sırasında bir gencin açtığı pankartı da okuyan Numan Kurtulmuş, memleketin halini kurtaracak siyasete ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Bakın şurada genç bir arkadaşımız bir şey yazmış, 'Numan, Numan memleketin hali toz duman' diye. Bu toz dumanın dağıtılmasına, yeniden bu memleketin gerçekten huzur ve adalet yurdu olmasına Bingöl karar vermiştir. Farklı bir siyaseti, SP'yi iktidara getiriyor. 29 Mart seçimlerine kadar bu farkı bütün Türkiye'ye anlatacağız. 29 Mart'ta çok güçlü bir
şekilde bu işaret fişeğini Bingöl'den ateşleyeceğiz" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?