3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

SSK, Belediyeye haciz başlattı

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) tarafından, çalıştırılan işçilerin sigorta prim borçlarının yatırılmaması nedeniyle Bingöl Belediyesi hakkında haciz işlemi başlatıldı. 

SSK İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Bingöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 4 ayrı işyerinde çalıştırılan 193 işçinin prim borçları ödenmedi. Bu nedenle SSK yetkilileri, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ile görüşerek prim borçlarının yatırılmasını istedi. Hükümetin borçları af edeceği düşüncesiyle yatırılmayan prim borçlarının tutarı 15 Ekim 2004 tarihinden 14 Haziran 2006 tarihine kadar 1 milyon 620 bin YTL'ye ulaştı. Bunun üzerine SSK İl Müdürlüğü borcun tahsilini yapmak için 6183 sayılı yasanın amir hükümlerince kanuni takibe başlayarak, belediyenin gerek menkul, gerekse gayri menkul mallarına haciz işlemi başlattı. 24 Temmuz 2006 tarihinde başlatılan haciz işleminin, 6183 sayılı yasanın 48. maddesi gereğince, belediyenin borçlarını tecil ve taksitlendirmeye gidilmesini istemesi halinde haczin kaldırılacağı öğrenildi. 

Konuya ilişkin Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, belediyenin mallarına konulan haczin kaldırılması için Ankara'da bulunduğunu bildirdi. Türkiye'de hiçbir belediyede böyle bir durumun yaşanmadığını ifade eden Başkan Ketenalp, "Belediyeyi devraldığımda sigorta ve maliyeye 5 milyon YTL borcu vardı. O zaman niye icraya verilmemişti de şimdi veriliyor? Bunda açıkça bir kasıt vardır. İl kongremizin yapılacağı tarihin belirlenmesinin ardından, ismini vermek istemediğimiz milletvekilimiz tarafından, SSK kurumuna talimat verilerek kurumun mallarına haciz konulmuştur. Bu da Bingöl'e ihanet, halkımıza hakarettir. Belediyenin banka hesaplarına el koymak demek, yapılacak hizmetlerin durmasıdır, personelin maaşlarını alamaması demektir" diye tepki gösterdi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 12:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?