2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

SSK Hastanesi'nde doktor sıkıntısı

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Bingöl Hastanesi’nde uzman doktor olmadığı için yatılı hasta kabul edilmiyor. 100 yatak kapasiteli hastanede sadece 3 pratisyen ve 1 uzman doktor görev yapıyor.

Daha önce devlet hastanesi olarak hizmet veren bina, 1999 yılında Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan bir protokol ile SSK Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

SSK Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 1 trilyon liraya onarılan bina, 2000 yılı Kasım ayında SSK Bingöl Hastanesi olarak tekrar hizmete başladı.

Modern cihazlarla donatılan, 2 tam teşekküllü ameliyathane ve 100 yatak kapasitesine sahip hastanede uzman doktor olmadığı için ameliyat yapılamıyor. Açıldığı günden beri doktor sıkıntısı yaşayan hastanede 2003 yılında bütün branş kadrosunun tamamlandığı, ancak 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremin ardından tayin isteyen personelin ayrılmasıyla hastanede tekrar doktor sıkıntısının baş gösterdiği öğrenildi.

Öte yandan, isminin açıklanmasını istemeyen bir SSK’lı yetkili, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda performansa dayalı döner sermaye uygulaması nedeniyle doktorların SSK’yı tercih etmediklerini ileri sürdü.

BİNGÖL (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 09:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?