6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

STK'lardan örnek dayanışma

Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) tarafından Kadın Merkezi (KAMER) Bingöl Şubesi'ne hibe edilen 3 adet dikiş makinesi ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) arasında örnek bir dayanışma sergilendi.


BİN-DER Başkanı Doğan Karasu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet KAMER Bingöl Şube Başkanı Birgül Kıtay'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra makineleri teslim etti. Doğan Karasu, dernekleri bünyesinde bulunan makinelerin kadınlar tarafından değerlendirilmesi amacıyla hibe ettiklerini ve bu tür dayanışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Karasu, "STK'lar arasındaki dayanışmalar ile ilimize daha iyi hizmet verilebileceği kanısındayım. KAMER'in kadınlara yönelik güzel çalışmaları var. Bunlara katkımız olması amacıyla böyle bir karar aldık. Bu dayanışmaların arttırılarak devam etmesi gerekir" dedi.


BİN-DER tarafından alınan bir karar ile destek amacıyla 2 adet sanayi tipi düz dikiş makinesi, 1 adet ovarlok makine ile eğitim amaçlı kumaş verildiğini söyleyen KAMER Bingöl Şube Başkanı Birgül Kıtay ise STK'lar arasındaki dayanışmaların önemli olduğunu söyledi. Kıtay, "Bu örnek dayanışmayı sergileyen BİN-DER yönetimine teşekkür ediyorum. Kadınlarımız bu makinelerde hem meslek öğrenecek, hem de burada yaptıkları ürünleri satıp gelir elde edecektir. Bu açıdan BİN-DER'in katkısı bizim için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 14:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilan IP: 78.187.122.xxx Tarih : 10.02.2009 23:27:36

evet bence bingolde bi ilk oldu bu kamer kadınlar için çok sey demek işte o kadınlardan bide benimçok destek aldık kafamızın içindekiler değişti kattıkları okadar çok sey varki farkındalıklar evet şiddetimiz ben utnaıyorum şidettimden cesaretim yok ben calısmaların yakınen takip ediyorum .kutlarım kamerli tüm kadınlar ve dogan karasu kutlarım örnek oldun .