6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Su kanalını köylüler tamamlayacak

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 31 yıl önce ihalesi yapılan ancak tamamlanmayan sulama kanalından faydalanmak isteyen köylüler, yarım kalan işleri bitirmek ve temizlik yapmak üzere kazma kürekle çalışma başlattı.


Yedisu ilçesinde bulunan 5 köyün sulama suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve 1978 yılında ihalesi yapılan kanal çalışmaları, 1 yıl sonra durduruldu. Yıllardır bahçe ve tarlalarına su bekleyen köylüler, ihalesi yapılmasına rağmen yarım bırakılan sulama kanalını kazma ve kürekle temizleyip eksik yerlerini tamamlamaya çalışıyor.


Peri Çayı'ndan ilçeye bağlı köylere gelen 6 kilometrelik sulama kanalını yapmak üzere toplanan yaklaşık 300 köylü, sabahın erken saatlerinden itibaren kazma küreklerle çalışmaya başladı. Sulama kanalı için kendi imkanlarını seferber eden köylülerden Sinan Sertkaya, GAP'ın bu sulama kanalından sonra ihale edilerek tamamlandığını ancak kendi işlerinin bitirilemediğini ifade etti. Ali Şimşek isimli köylü ise yarım bırakılan işi kendi imkanları ile yaptıklarını belirtti.

Şimşek, "6 kilometrelik kanal 31 yıldır bitirilemedi. Bu kanal biterse 5 köyde bulunan tarla ve bahçeler suya kavuşacak. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.


Köylüler tarafından başlatılan çalışmalarda öncelikle kanal içinde zamanla biriken çamur ve kumlar temizleniyor. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından, yarım kalan kanalın kazma küreklerle kazılarak yapılacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?