3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Suları Kaynatmadan İçmeyin

Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından dün şehrin çeşitli yerlerindeki şebeke sularından numuneler alındı. Labo-ratuvara gönderilmek üzere alınan numunelerin tahlil sonuçlarının Pazartesi günü belirleneceği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Sarıdağ şehir şebekesindeki suyun tahlil çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Kasım ayında yaptıkları tahlillerde şehir şebekesinin 8 noktasından alınan örneklerin 7’sinde 240 basile rastlandığını ve bunun tehlikeli bir oran olduğunu belirterek, vatandaşların musluklardan akan suyu mutlak suretle kaynatarak içmelerini tavsiye etti.

Son günlerde hastaneye başvuran hastalarda ishal (gestro anterit) ve virar hepatit vakalarının artış gösterdiğini vurgulayan Dr. Sarıdağ, sulardaki klor oranının çok düşük olduğunu ve depolardaki suyun klorlanması konusunda Belediye’nin çalışma yapması gerektiğini ifade etti.

Vatandaşların da bireysel olarak binalarındaki su depolarını klorlayabileceğini belirten Dr. Sarıdağ, binalarındaki depo sularını klorlamak isteyen vatandaşlara Sağlık Müdürlüğü’nden tabletler halinde ücretsiz klor verileceğini dile getirdi.

Suların bakteriyolojik inceleme-lerini periyodik olarak sürdürdüklerini söyleyen Sarıdağ, "Sular sağlıklı bir duruma gelinceye kadar halkımızı bilgilendireceğiz. Aldığımız numunelerin tahlilleri Pazartesi günü laboratuvardan çıkar. Vatandaşlarımızın mutlaka musluktan akan şebeke suyunu kaynatarak kullanmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Bingöl Gazetesi/F.A
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 19:44:44
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?