6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

SYDV iş sahibi yaptı

SYDV İŞ SAHİBİ YAPTI

Bingöl'ün Adaklı İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), bir vatandaşa oto yıkama, lastik tamiri ve yağlama atölyesi açtı.

Mesleği olan ancak maddi imkanı yetersiz olduğu için işyeri açamayan Mustafa Antlı isimli vatandaş, hazırladığı projeyi Adaklı Kaymakamlığı'na sundu. Adaklı İlçe Kaymakamı Murat Kahraman tarafından onay gören proje SYDV Genel Müdürlüğü'ne gönderilerek kabul edildi. Projenin kabul edilmesinin ardından SYDV Müdürlüğü tarafından atölyesini kurmak isteyen Mustafa Antlı'ya 12 bin 251 TL ödenerek ilçede ilk oto yıkama, lastik tamiri ve yağlama atölyesi kuruldu.

SYDV Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle kurulan işyeri açılışını İlçe Kaymakamı Murat Kahraman yaptı. Kahraman, atölyenin açılmasıyla vatandaşların mecbur kalmadıkça araçlarını ilçe dışına bakım yaptırmaya götürmeyeceğini ifade ederek, "Daha önce il merkezi ve Kiğı ilçesinden ihtiyaçlarını çeşitli zorluklarla gideren vatandaşlarımız, bu işyerinin açılmasıyla birlikte sorunlarını daha az maliyet ve daha kısa sürede halledecekler. Bu ilçemiz için bir kazanımdır" dedi.

Kaymakam Murat kahraman, ilçede yapılacak her türlü projeyi de destekleyeceklerini söyledi. Kahraman, "Bu tür projelerle mesleği olup da imkanı olmayan işsiz vatandaşlarımıza mesleklerini icra etmeleri için fırsat tanınıyor. Bu projeler hem işsizliğin azaltılması bakımından hem de ilçemizin ihtiyacı bakımından faydalıdır" şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Murat Kahraman tarafından açılışı yapılan atölyenin 12 bin 251 TL'ye mal edildiği ve proje ödemelerinin faizsiz olarak 2 yıl ödemesiz, 2 yıldan sonra 4 eşit taksit halinde geri ödeneceği bildirildi.

SYDV İŞ SAHİBİ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 10:16:03
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 14:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?