6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Tedaş kara kış dinlemiyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesine bağlı Yağmurpınar köyünde 4 yıl önce tamamlanan deprem konutlarında yaşayan köylülerin karanlıktan kurtarılması için çalışma başlatıldı.

TEDAŞ tarafından yapılan ihaleyi alan firmanın oluşturduğu ekipler, eksi 18 derece soğuk ve 50 santimetrelik kar kalınlığını aldırmadan direklere çıkıp çalışmalarını sürdürüyor. Yağmurpınar köyünde başlatılan çalışmalarda direkler dikildikten sonra enerji hattı çekildi. Çalışmaların sonuna gelen ekiplerin, direklere trafoları yerleştirdikten sonra köye elektrik vereceği belirtildi. Ekipler, köylüleri karanlıktan kurtarmak için dondurucu soğuklara aldırmadan çalışmalarını sürdürürken, zaman zaman donma tehlikesi geçiriyor. 10 kişilik ekibin çalışmaları sırasında direğe çıkan bir işçinin soğuktan etkilenmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Çalışmalarını sürdüren ekibin şefi Neşat Tirel, vatandaşları karanlıktan kurtarmak için soğuklara aldırmadan aralıksız çalıştıklarını söyledi. Tirel "Çalışmalarımız sırasında arkadaşlarımızdan birinin 3 parmağı soğuktan yandı. Arkadaşımızı hastaneye kaldırdık. Dondurucu soğuklara rağmen çalışıyoruz. En kısa zamanda köye elektrik vermeyi hedefliyoruz. Köyün elektriğini verene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

4 yıl önce yapımı tamamlanan ancak elektrik verilemeyen deprem konutlarında yaşayan vatandaşlar ise karanlıktan kurtulacakları için çok sevinçli olduklarını ifade etti. 20 adet deprem konutuna elektrik hattı çekilmesi için başlatılan çalışmaların bir haftaya kadar tamamlanacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 14:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?