1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Telefonla gelen sevinç çığlığı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen saldırıların ardından polis tarafından gözaltına alınan ve dün gece serbest bırakılan Türkler'den Hidayet Derya'nın Bingöl'ün Yayladere İlçesi Batıayaz Köyü'ndeki evinde büyük sevinç yaşanıyor.

Yayladere İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıkta bulunan Batıayaz Köyü'nde yaşayan Derya ailesin evi, çocuklarının serbest bırakıldığının açıklanmasının ardından geçmiş olsun ziyaretlerine gelen komşuları ile dolup taşıyor.

Çocuklarının gazetelerdeki fotoğraflarını heyecanla gösteren baba Mehmet ve anne Beyhan Derya, günlerdir çektikleri üzüntü ve sıkıntıların sevince dönüştüğünü söyledi. İHA aracılığı ile oğlu Hidayet Derya ile telefonda görüşen anne Beyhan Derya, duygulu anlar yaşadı. Anne Derya, telefonda oğluna "Kurban olayım sana, seni çok özledim. Serbest bırakılmana çok sevindim. Yakında gelip bizi görecek misin? Bizi düşünüp hiç üzülme, çok iyiyiz" dedi.

Olayın ardından yaşadığı İstanbul'dan köyüne gelen kızkardeş Firdevs Derya da telefonda ağabeyi ile hasret giderdi. Ağabeyine kendisini defalarca aramasına rağmen görüşemediğini anlatan Firdevs Derya, "Sesini duymak çok güzel. Çıkmana sevindik. Hepimiz çok mutluyuz" dedi.

Görüşme sonrası duygularını dile getiren anne Beyhan Derya, başından beri oğlunun suçsuz olduğuna inandıklarını belirterek, şimdi yaşadıkları sevinci anlatarak oğlu ile görüşmesine aracılık eden İHA'ya teşekkür etti. Baba Mehmet Derya ise, oğlunu serbest bırakan İngiliz hükümetine teşekkür etti. Çok mutlu olduğunu ve duygularını anlatamayacağını belirten Mehmet Derya, "Oğlum için iyi haberler yazan bütün medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Oğlumun suçsuz olduğunu bilmemize rağmen yaşadığımız olay, elbette bizleri ister istemez üzdü. Şimdi çok mutluyuz" diye konuştu.

Bu arada, Derya ailesinin evi, Hidayet Derya'nın serbest bırakıldığının açıklanmasının ardından geçmiş olsun dileklerini ileten komşuları ile dolup taşıyor. Derya ailesi, ev önünde misafirlerini kabul ederek çay ikram ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 21:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?