6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

TEMA'dan öğrencilere hediye

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Bingöl Temsilciliği tarafından 'Haydi kızlar okula' kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalarda eğitime kazandırılan 15 kız çocuğu bilgisayar ile ödüllendirildi.

TEMA Vakfı girişimleri sonucu Türkiye İş Bankası tarafından gönderilen 15 bilgisayar Büyüktekören köyünde düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Bilgisayar teslim töreninde bir konuşma yapan Bingöl Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş, eğitim alanında yapılacak tüm çalışmalara destek vereceklerini söyledi. Odabaş, "TEMA Bingöl Şubesi katkıları ile hazırlanan çalışmalar sonucunda Türkiye İş Bankası tarafından her kız öğrenci için bir bilgisayar gönderildi. Açık öğretim Lisesi'ne kayıt yaptıran kızlarımız bu bilgisayarları kullanacaklar. Biz de Valilik olarak bu kızlarımız için köyde bilgisayar kursu açacağız" dedi.

TEMA Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan da yaptığı konuşmada, eğitimin toplum üzerindeki olumlu etkisinin çok önemli olduğunu söyledi. Karaarslan, "Daha önceden yürüttüğümüz kampanya ile okula kazandırılan kızlar TEMA mütevelli heyeti Başkanı Hayrettin Karaca'ya mektup yazarak durumlarını anlattı. Başkan Hayrettin Karaca'nın girişimleri sonucu İş Bankası sponsorluğu ile hazırlanan bilgisayarlar ilimize gönderildi. Eğitime verdikleri destekten dolayı Hayrettin Karaca ve İş Bankası yetkililerine teşekkür ederim. Eğitimin toplum üzerindeki etkisi çok önemlidir. Bundan dolayı eğitime destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu ise konuşmasında herkesin okuma yazma bilmesi gerektiğini söyledi. Hansu, "Siz okuyun biz verelim. İmkanlar verelim, araç verelim. Eğitim mutlak zorunluluktur. Eğer eğitimden kendinizi mahrum bırakırsanız suç işlemiş olursunuz. Bize gösterin, okuma yazma bilmeyen kim varsa söyleyin, okutalım, eğitim verelim. Okuma yazma bilemeyenleri saklamak suç işlemektir, bundan sakının" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından köye getirilen bilgisayarlar 15 kıza dağıtılırken, öğrencilere de hikaye kitaplerı hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 14:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?