1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Temizlik işçilerinin maaş eylemi

Bingöl’de, temizlik işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı. Bugün sabah saat 07.00’de Yamaç Kavşağı’nda toplanan 220 temizlik şirketi işçisi, alacakları ödenene kadar eylemi sürdüreceklerini ve çöpleri toplamayacaklarını belirtti.

Bingöl Belediyesi temizlik ihalesini alan Sim-Pet Temizlik Şirketi bünyesinde çalışan ve şehirdeki çöpleri toplayan 220 personelin 4 aydır maaş alamadığı bildirildi. İş bırakma eylemi yapan Nurettin Aytunç isimli işçi, bütün alacaklarının tahsil edene kadar temizlik yapmayacaklarını belirtti. Aytunç, "4 aydır maaş alamıyoruz. Evimizin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Esnafa borçlu olduğumuz için çarşıya çıkamıyoruz. Alacağımızın tamamı tahsil edilinceye kadar işi bıraktık. Perişan durumdayız" dedi.

Yamaç Kavşağı’nda biraraya gelen ve iş bırakma eylemi yapan temizlik işçileri, aralarında 4 temsilci seçerek, Bingöl Valisi Vehbi Avuç’la görüşecekleri belirtildi. Bu arada, polis işçilerin eylem yaptığı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 11:56:27
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 16:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?