6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Temmuz seli felaketi

Yedisu ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel suları karayolunu ulaşıma kapatırken, yaklaşık 50 araç ve 300 kişi 3 saat boyunca bölgede mahsur kaldı.

Edinilen bilgiye göre, akşama doğru etkisini arttıran yağmur suları Yedisu ilçesinde sele neden oldu. Bingöl-Yedisu karayolu Yukarı Salkımlar mezrası mevkiinde meydana gelen sel suları karayolunu ulaşıma kapatırken, sel nedeniyle yolun bir kısmında çökme meydana geldi. Selin getirdiği taş ve toprak bölgedeki köprüyü kapatırken, araçlar karşıya geçemedi. Uzun kuyruklar oluşturan araç içindeki vatandaşlar 3 saat boyunca kurtarılmayı bekledi. Vatandaşları kurtarmaya giden Karayolları ekiplerini taşıyan araçlar da çamura saplanarak mahsur kaldı.

Bölgeye Yedisu Belediye Başkanlığı, Karayolları ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışmaları sonucunda sel nedeniyle ulaşıma kapanan karayolu tekrar açıldı. Yolun ulaşıma açılmasının ardından mahsur kalan araçlar kontrollü bir şekilde bölgeyi geçti.

Yedisu ilçesinde aniden bastıran yağmurun sele dönüşmesi, çobanlık yapan 2 kişinin dağda mahsur kalmasına yol açtı. Evlerinden çıkan ve isimleri tespit edilemeyen 2 kişi sel bölgesinde dağda mahsur kalınca köylüler tarafından oluşturulan bir ekip bölgeye gönderildi. Köylüler mahsur kalanları kurtararak evlerine getirdi. Selde can kaybının olmamasına sevindiklerini belirten minibüs sürücüsü Engin Adıbelli, "Köprü dere yatağına uygun olmadığından dolayı böylesi sıkıntıları yaşıyoruz. Köprü uygun bir şekilde yapılmış olsaydı belki bu selde mahsur kalmazdık" dedi.
Yukarı Salkımlar mezrasında sel sularına kapılan bir patosun da yaklaşık 1.5 kilometre sürüklendiği öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 20:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?