6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Termal sondajda müjdeli haber!

BİNGÖL'DE TERMAL REZERVİ BULUNDU

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karlıova ilçesi Hacılar köyünde bulunan termal rezervinin tam anlamıyla işletilmesi halinde şehre ısıtma sistemi kurulabileceğini söyledi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu talimatları ile zorlu koşullarda yapılan çalışmalarda sondaj ekibinin her türlü güvenlik önlemleri alınırken, yoğun çalışmalar sonucunda istenilen rezerve ulaşıldığı belirtildi. Hacılar köyünde bulunan termal rezervi için büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, sondaj ekibinin çalışmalara devam etmesi için gerekirse kendisinin gidip şantiyede yatacağı garantisini verdiğini ve bu şekilde ekipleri ikna ettiğini söyledi.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından 23 Ağustos 2009'da başlatılan sondaj çalışmalarının büyük bir hızla gerçekleştirildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, suyun 550 metre derinlikten çıktığını ve sıcaklığının 70 santigrat derece olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Bu su dağın üst kısmından çıkıyor. Bu rezerv tam anlamıyla işletilmesi halinde il merkezine ulaştırılabilir. Bu su ile tüm şehrin ısıtma sistemi kurulabilir. Bingöl'e ilk geldiğim zamanlar bu sudan bahsettiler. Daha önce birkaç defa söz konusu yerde sondaj çalışması yapılmış. Fakat fazla önemsenmediği için olumlu bir netice alınmamış. Sondaj ekibi güvenlik gerekçesiyle durmak istemediği için bölgede suyun çıkmayacağını bize bildirdi. Buna rağmen ısrarla çalışmalara devam ettik. Gerekirse kendim gidip şantiyede yatarım, diyerek güvenlik konusunda gerekli teminatı verdim. Devam eden çalışmalar sonucunda 550 metre derine inildi. En son su çıktığında da müjdeli haberi bize verdiler. Şu an çalışmalar devam ediyor" dedi.

"BİNGÖL TERMAL ENERJİ MERKEZİ OLABİLİR"

Bingöl'ün bölgenin termal merkezi olabileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, bulunan suyun diğer termal sularından çok kaliteli olduğunu, koku ve renginin diğer sulara hiç benzemediğini söyledi. Suyun saniyede 35 litre aktığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Bu suyun ilimize en büyük faydası il merkezine ulaştırılarak ısıtma sisteminde kullanılmasıdır. Birçok yerde su sistemi mevcuttur. Allah tarafından verilmiş bir nimettir. En ucuz ısınma yöntemidir. Bütün evlere kadar döşeniyor. Hiçbir yerde kirlilik yok. Bingöl bu suyu en iyi şekilde değerlendirmelidir" şeklinde konuştu.

BİNGÖL'DE TERMAL REZERVİ BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 15:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?