1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Terör kurbanı erlere hazin anma

Bingöl’de 12 yıl önce PKK terör örgütü tarafından haince şehit edilen 33 er, Bingöl 49. İç Güvenlik Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Bingöl-Elazığ Karayolu Mendo Deresi mevkiinde PKK terör örgütü tarafından 24 Mayıs 1993 yılında şehit edilen silahsız 33 er ve 5 vatandaş ile bugüne kadar terör örgütü tarafından şehit edilenleri anmak için ’Bingöl Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi. Anma törenine, Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, 49. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Akbaş, askeri rütbeliler, 1993 yılında şehit edilen bazı erlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma töreninde şehit edilen erler anısına askerler tarafından havaya ateş açıldı. Törende bir konuşma yapan Bingöl 49. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Akbaş, "Bundan 12 yıl önce, bugün vatan hainlerinin oluşturduğu terör örgütü tarafından şehit edilen silahsız 33 evladımız ile 5 vatandaşımızı ve onlarla birlikte bugüne kadar sürdürülen iç güvenlik harekatında şehit olan asker, polis ve kahraman korucularımızı anmak, onların ölümsüz ruhları huzurunda Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği ve bütünlüğü için verdikleri mücadeleyi ebedileştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Türk milleti, iç ve dış mihrakların sinsi ve haince saldırılarına tarih boyunca sürekli şahit olmuştur. Bilinmelidir ki Türk milleti ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, milletin birliğine vatanın bütünlüğüne yönelecek her türlü tehdidi nereden, ne ölçüde ve hangi şartlarda gelirse gelsin, süratle ve şiddetle ortadan kaldırmak kararında ve gücündedir. Değerli şehit aileleri en değerli varlığınız olan sevgili yavrunuzu kaybetmekten dolayı duyduğunuz büyük acıyı, bizlerde kalplerimizde derinden hissediyoruz. Ancak vatan ve millet uğruna çocuğunu şehit vermekten daha kutsal bir değer olamaz. Bundan sonra da terör örgütü ve onun yandaşı siyasi unsurlar isim değiştirse de yaptıklarının hesabını verecek ve yapacaklarının karşısında da daima Türk milletini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güçlü iradesini bulacaklardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler anısına yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildikten sonra, törene katılan kalabalık vilayet binası önüne kadar yürüyerek sloganlar attı. ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Bingöl Apo’ya mezar olacak’, ’Vur vur inlesin Ermeni Apo dinlesin’ sloganları atan kalabalık, vilayet önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 14:31:35
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 16:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?