2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Terör mağduru yardım bekliyor

Karakol inşaatına malzeme taşırken teröristlerce taranan aracında yaralanarak sakat kalan Nizamettin Bektaş, yardım vaatlerinin boş çıktığını öne sürerek devletin kendisine sahip çıkmasını istedi.

3 Temmuz 2011 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Suveran Karakolu inşaatına malzeme taşırken geri dönüş yolunda bir askerin şehit olduğu, bir yüzbaşının yaralandığı olayda aracına 210 kurşun sıkılan Nizamettin Bektaş (55), vücuduna 9 kurşun isabet etmesi sonucu yatağa bağımlı hale geldi.

Bektaş, karakola yaklaşık 500 metre mesafede yaşanan olayın ardından hastanede kendisini ziyaret eden tüm yetkililerin söylediği, "Sana her türlü yardımı sağlayacağız. Her şekilde arkandayız' vaatlerinin havada kaldığını, o kişilerin hiçbirinin bugün ortada görünmediğini öne sürdü. Olayın hemen ardından helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırıldığını ve 4-5 gün komada yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Bektaş, şu anda belden aşağısının tutmadığını ve hayatını yatalak bir şekilde sürdürmeye çalıştığını söyledi.

Taburcu olup eve geldikten sonra askeri, siyasi ve mülki erkandan hiç kimsenin sıkıntıları ile ilgilenmediğini öne süren Bektaş, Bingöl milletvekili olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Vali M. Hakan Güvençer'den verdikleri sözü tutmalarını istedi. Devletin bugüne kadar kendisine 3-4 bin TL dışında hiçbir yardımda bulunmadığını ifade eden Bektaş, "Bağkur emeklisiyim. Aldığım aylık 600-700 TL'dir. Ayda 4 defa Elazığ'a tedavi olmaya gidiyorum. Her seferinde 100-150 TL harcıyorum. Maaşım tedavimi bile karşılamıyor" ifadelerini kullandı.

"DEVLETİN BANA SAHİP ÇIKMAMASINI ANLAMIYORUM"

Yaşadığı olayın ardından birçok yetkilinin verdikleri sözü unuttuğunu vurgulayan Bektaş, "Ben devlet için karakol inşaatına malzeme taşıdım. Bunu devlet için yaptım. Kendi ekmeğim için yaptım. Bir suç mu işledim bilmiyorum. Bugün bu hale düştümse bana sahip çıkılmamasına aklım ermiyor. Ne etmişim, ne yapmışım, anlamış değilim. Çıkıp bana, 'Sen bizi ilgilendirmezsin, ne halin varsa gör' desinler ona göre ben de kendi hal-çareme bakayım" siteminde bulundu.

"BİR ÇOCUĞUMUN İŞE ALINMASINI İSTİYORUM"

Kendisinin de bir terör mağduru olduğunu, terörden mağdur olanlara yapılan yardımların kendisine de yapılmasını talep eden Bektaş, "6 nüfuslu bir ailenin reisiyim. Emekli maaşımın yanında çalıştırdığım pikabımla geçimimi sağlıyordum. Aracım da şu anda hurdaya düşmüş durumda. Bahse konu olayın ardından yatalak durumdayım ve bu olay yüzünden 2 çocuğum da okulu bırakmak zorunda kaldı. Beni ziyarete gelen yetkililere en azından bir çocuğumun işe alınmasını rica ettim. Bana söz verdiler. Çocuğumun ismini aldılar. Ama maalesef aradan 8-9 ay geçmiş, hala kimsenin bizle ilgilendiği yok. Yani unutularak kaderimize terk edildik. Bu da benim zoruma gidiyor. Devlet için sakat kaldım ama devlet bana sahip çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2012 Perşembe 17:22:34
Güncelleme :3 Nisan 2012 Salı 16:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
k IP: 85.97.170.xxx Tarih : 3.04.2012 05:11:11

ULUDEREDE 35 KİŞİ KAÇAKCILIK YAPMAK SURETİYLE SINIRDA BOMBALANARAK CAN VERMİŞTİ.VE BU ŞAHISLARDEN BAZILARI TERÖR SEMPATİZANI  ÇIKMIŞTI BAZI HABER KANALALRINDA...VE YİNE BİNGÖL GENÇ İLÇESİNDE VATANA  HİZMET  KARAKOLA YARDIM AMAÇLI  İŞ YAPAN  NİZAMETTİN BEKTAŞ İSE MAALESEF TERÖR TARAFINDAN  YARALANIP YATAĞA MAHKÜM EDİLDİ...SONUÇ: TERÖR SEMPATİZANI OLUP KAÇAKÇILIK YAPAN VE TERÖRE VERGİ DİYE PARA VEREN  ŞAHISLAR BOMBALANIP AİLELERİ YÜKLÜ MİKTARDA PARA İLE TESELLİ EDİLİRKEN,GAEİBAN OLAN KENDİ İŞİ GÜCÜDE OLAN ŞAHIS İSE DEVLETİMİZİN  İLGİSİZLİĞİYLE  KADERİNE TERK EDİLİYOR...FARK: İLLEDE BASINA MI YANSIMASI LAZIM....