6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Terör operasyonuna 7 tutuklama

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sevk edildikleri mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan DTP ve YDGM üyelerine, savcının bir üst mahkemeye itirazı sonrasında tutuklanma kararı çıktı.


Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz gün Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Yurtseverler Demokratik Gençlik Meclisi (YDGM) üyelerine yönelik bir operasyon yapılarak çoğu üniversite öğrencisi 26 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda eski DTP Bingöl İl Başkanı Ömer Faruk Ersöz de gözaltına alınmış, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve CD ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan şahıslar, çıkarıldıkları nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma istemine rağmen sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bunun üzerine savcının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz değerlendirildikten sonra, serbest kalan şahıslara tutuklama kararı çıktı.

Karar üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 zanlıdan 7'sini yakalayarak gözaltına aldı. Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlı Bingöl Cezaevi'ne gönderilirken, diğer 19 şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 17:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?